2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία στο σπίτι - Αυχένας (Βίντεο)
 Τα οστά, οι σύνδεσμοι και οι μύες του λαιμού σας στηρίζουν το κεφάλι σας και επιτρέπουν την κίνηση. Οποιαδήποτε δυσλειτουργία, φλεγμονή ή τραυματισμός μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα ή δυσκαμψία.
Πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν περιστασιακά πόνους στον αυχένα ή δυσκαμψία. Σε πολλές περιπτώσεις, οφείλεται σε κακή στάση ή υπερβολική χρήση. Μερικές φορές, ο πόνος στον αυχένα προκαλείται από τραυματισμό από πτώση, επιβάρυνση από λάθος ασκήσεις σε αθλήματα κτλ.
Τις περισσότερες φορές, ο πόνος στον αυχένα δεν είναι μια σοβαρή κατάσταση και μπορεί να ανακουφιστεί μέσα σε λίγες μέρες.
Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος στον αυχένα μπορεί να υποδεικνύει σοβαρό τραυματισμό ή ασθένεια και να απαιτεί τη φροντίδα ενός ειδικού υγείας.
Εάν έχετε πόνο στον αυχένα που συνεχίζεται για περισσότερο από μία εβδομάδα, είναι σοβαρός ή συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, αναζητήστε αμέσως βοήθεια.

Ο πόνος στον αυχένα ή η δυσκαμψία μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους:

-κακή στάση του σώματος
-ακίνητη θέση σε ένα γραφείο για πολύ καιρό
-κοιμάστε με το λαιμό σας σε κακή θέση
-καταπονώντας τον λαιμό σας κατά τη διάρκεια της άσκησης

Στην ρεφλεξολογία είναι σχεδόν πάντα εύκολη η αντιμετώπιση και χρειάζονται από 2-6 συνεδρίες. Σημαντικό ρόλο παίζει η χρονιότητα της πάθησης, η ηλικία του ατόμου αλλά και ο τρόπος ζωής. 
Εφόσον υπάρχει πόνος στον αυχένα, μπορείτε στο σπίτι να πιέσετε (τεχνικές ρεφλεξολογίας θα δείτε
ΕΔΩ) στα αντανακλαστικά σημεία στις περιοχές που βλέπετε στην εικόνα για 30" το καθένα και να επαναλάβετε 5-6 φορές. Τις τεχνικές μπορείτε να τις κάνετε καθημερινά για 3-5 λεπτά.


Είμαστε στην διάθεση σας να δημιουργήσουμε χάρτη για συγκεκριμένες παθήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας στο messenger της σελίδας Reflexologia.gr στο Facebook. Πατήστε ΕΔΩ

Χρήστος Θεοδοσιάδης
Ρεφλεξολόγος - Δάσκαλος
στην Σχολή 
www.reflexologia.gr
https://www.facebook.com/christos.theodosiadis.3
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή