2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Παθήσεις

Βελονιστικά σημεία για να απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα
Πώς να απαλλαγείτε ή να αποτρέψετε τον το πόνο στον αυχένα.


Η Προσέγγιση της Κινέζικης Ιατρικής (Π.Κ.Ι.)

Ανάλογα με την αιτία, τα συμπτώματα και τη διάρκεια, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθοι συνδυασμοί μεθόδων για τη θεραπεία και την αποκατάσταση του αυχένα.

  • Βελονισμός
  • Θεραπεία με βεντούζες ( cupping therapy) /  Gua Sha (γκουα σα)
  • Βοτανοθεραπεία
  • Τροποποιήσεις του τρόπου ζωής

Ο βελονισμός μπορεί να είναι μια αποτελεσματική αυτο-θεραπεία που προάγει την κυκλοφορία του αίματος, απελευθερώνει την ένταση των μυών και χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα.

Μπορείτε να μάθετε να διεγείρετε τα σημεία βελονισμού με ασφάλεια και να το χρησιμοποιείτε όσο συχνά χρειάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χρησιμοποιήστε τους αντίχειρες και τα δάχτυλά σας για να ασκήσετε απαλή, σταθερή πίεση σε κάθε σημείο. Κάντε μασάζ στο σημείο, κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις. Αφήστε την αναπνοή σας να είναι χαλαρή και φυσική.  Διεγείρετε  κάθε σημείο για 30 έως 60 δευτερόλεπτα.

Εφαρμόστε ένα ελαφρύτερο άγγιγμα εάν η βαθιά πίεση προκαλεί πόνο ή ευαισθησία. Τα σημεία που είναι μπλοκαρισμένα μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα από τις περιοχές γύρω τους.
 

Βελονιστικά σημεία.

Πώς να τα εντοπίσετε:

Παχύ έντερο 4: Πιέστε το κενό μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη στο πάνω μέρος του χεριού σας, κάτω από τις αρθρώσεις. Εάν σφίξετε απαλά τον αντίχειρα και τον δείκτη σας μαζί, ένας μικρός μυς θα εμφανιστεί και το σημείο βελονισμού θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του μυός.

Χοληδόχος κύστη 20: Τα 2 σημεία βρίσκονται στην βάση του κρανίου. Κάθε σημείο είναι περίπου ένα δάχτυλο πλάτος από τη μέση γραμμή του κεφαλιού, στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά.

Τριπλός θερμαστής 3: Βρίσκεται στην ραχιαία επιφάνεια του χεριού, ανάμεσα στο 4ο και στο 5ο μετακάρπιο, στην εσοχή μετά τη μετακαρπιοφαλαγγική  άρθρωση.

 

Μην ασκείτε πίεση σε ανοιχτή πληγή ή σε πρησμένες ή φλεγμονώδεις περιοχές (κόκκινες ή ζεστές στην αφή).

Αποφύγετε περιοχές με ουλώδη ιστό, φουσκάλες, εξανθήματα ή κιρσούς.


Τα συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία μπορούν να βοηθήσουν και να ανακουφήσουν αρκετά έναν δύσκαμπτο αυχένα. Ωστόσο εξαιρετικά αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε μετά από συνεδρία με βεντούζες ή συνεδρία ρεφλεξολογίας. 

Για μια συνεδρία με βεντούζες πατήστε
ΕΔΩ 
Για μια συνεδρία ρεφλεξολογίας πατήστε
ΕΔΩ 

Γ
ια εκπαίδευση στις βεντούζες πατήστε ΕΔΩ 
Για εκπαίδευση στη ρεφλεξολογία πατήστε
ΕΔΩ 

Σεμινάρια – Εκπαίδευση


 
Άρθρα
« Επιστροφή