2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Τεχνικές Ρεφλεξολογίας για εφαρμογή στο σπίτι (Βίντεο)
 Στην θεματολογία που αναρτούμε αυτό το διάστημα για Ρεφλεξολογία στο σπίτι νομίζουμε πως είναι χρήσιμο να αναφερθούμε και ποιες τεχνικές ρεφλεξολογίας χρησιμοποιούμε. Όσοι-ες μας γνωρίζουν, είτε από την εκπαίδευση είτε από σεμινάρια, ξέρουν την αγάπη μας για την ρεφλεξολογία και τον τρόπο εκμάθησής της. Προσωπικά θεωρώ ότι η βάση της ρεφλεξολογίας είναι απλή και εύκολη. Μπορεί να γίνει άμεσα κατανοητή από οποιονδήποτε. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η πρωτοπόρος στην ρεφλεξολογία που την ανάπτυξε και την διέδωσε στις αρχές του 19ου αιώνα, η Εunice D. Ingham, εκπαίδευε σε σεμινάρια ενός ΣΚ.
Βέβαια για να μπορέσει κάποιος να το ασκήσει ως επάγγελμα και να ζήσει από αυτό χρειάζεται περισσότερη και πολλαπλών γνώσεων εκπαίδευση. Να γνωρίσει άλλες πρακτικές, άλλο τρόπο σκέψης έτσι ώστε να έχει αυξημένη αντίληψη.

Όσον αφορά τώρα τις τεχνικές ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Με τα χέρια ή με ξυλάκια; 
Προσωπικά στις συνεδρίες στο 95% χρησιμοποιώ τα χέρια και αυτό μαθαίνω και στους μελλοντικούς ρεφλεξολόγους. Θεωρώ σωστό ότι η ρεφλεξολογία πρέπει να γίνεται κυρίως με τα χέρια. Είναι άλλη η αίσθηση και για τον ρεφλεξολόγο και για τον άνθρωπο. Βέβαια έχω ξυλάκια (16 διαφορετικά) και τα χρησιμοποιώ για συγκεκριμένα σημεία όταν δεν θέλω να επιβαρύνω τα δάκτυλα μου πχ. φτέρνα. Όχι πως με τα ξυλάκια δεν έχει αποτέλεσμα η ρεφλεξολογία αλλά είναι διαφορετική η αίσθηση. Ξέρω συναδέλφους επιτυχημένους που σε όλη την συνεδρία χρησιμοποιούν ξυλάκια και έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.
Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές στην εφαρμογή της ρεφλεξολογίας. Όλες αποσκοπούν στην εύρεση του αντανακλαστικού σημείου και στην σταδιακή ανακούφιση της ενόχλησης στο σημείο. Ο κάθε ρεφλεξολόγος προσαρμόζεται ανάλογα με το πελατολόγιο, το κρεβάτι, τα εργαλεία και τις γνώσεις του.

 

Οι βασικές κινήσεις είναι οι παρακάτω:
1. Kάμπια. Ουσιαστικά μιμούμαστε την κίνηση της κάμπιας. Πιέζουμε με τον αντίχειρα σε ένα σημείο, σηκώνουμε, προχωράμε λίγο και ξαναπιέζουμε. Εφαρμόζεται αυτή η κίνηση συνήθως στην Σπονδυλική Στήλη.
2. Αριστερόστροφη. Εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε σημείο όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε την περιοχή.
3. Καθοδική κίνηση. Εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε σημείο όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε την περιοχή.
4. Δεξιόστροφη. Εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε σημείο όταν θέλουμε να ενδυναμώσουμε την περιοχή.
5. Ανοδική κίνηση. Εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε σημείο όταν θέλουμε να ενδυναμώσουμε την περιοχή.
6. Σταθερή πίεση. Όταν θέλουμε να καταλάβουμε την χρονιότητα του προβλήματος.

Υπάρχουν και δεκάδες άλλες πιο ειδικές κινήσεις (βλέπε εικόνες) αλλά θεωρώ για ρεφλεξολογία στο σπίτι, αυτές είναι οι ιδανικές τεχνικές ρεφλεξολογίας.


Χρήστος Θεοδοσιάδης
Ρεφλεξολόγος - Δάσκαλος
στην Σχολή 
www.reflexologia.gr
https://www.facebook.com/christos.theodosiadis.3
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή