2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Παθήσεις

Εμβοές... Από τι προκαλείται;
 Είχατε ποτέ ένα ανεξήγητο βουητό στα αυτιά σας, αλλά δεν ξέρετε γιατί ή πώς να απαλλαγείτε; Μπορεί να έχετε μια πάθηση που ονομάζεται εμβοές και υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία αιτιών.

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, οι χρόνιες εμβοές πιστεύεται ότι προκαλούνται από αδυναμία των νεφρών. Ο βελονισμός συνιστάται και οι θεραπείες επικεντρώνονται στους μεσημβρινούς των νεφρών, καθώς και στους μεσημβρινούς του ήπατος και της χοληδόχου κύστης για να βοηθήσουν και να στοχεύσουν στην ρίζα του προβλήματος.

Από την άποψη της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, οι εμβοές θεωρούνται ως πρόβλημα κυκλοφορίας γύρω από την περιοχή του αυτιού, του λαιμού ή του ώμου. Τα αυτιά είναι τα ανοίγματα του νεφρού στην επιφάνεια του σώματος . Οι επαγγελματίες εναλλακτικοί θεραπευτές, Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, πιστεύουν ότι οι εμβοές δεν είναι μια ακουστική ασθένεια, αλλά συχνά σχετίζεται με ορισμένα κανάλια ενέργειας και ένα συγκεκριμένο εσωτερικό όργανο.

Εμβοές λόγω διαταραχής των νεφρών

Τα νεφρά θεωρούνται ένα από τα ζωτικά όργανα που προκαλούνται οι  εμβοές. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, τα νεφρά και τα αυτιά έχουν στενή εσωτερική σχέση. Οι νεφροί είναι υπεύθυνοι για την προώθηση του τσι και του αίματος στα αυτιά και για τη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας  τους. Όταν τα νεφρά σας είναι διαταραγμένα, τα αυτιά δεν μπορούν να λάβουν επαρκές αίμα και τσι από τα νεφρά, με αποτέλεσμα τις εμβοές.

Εμβοές λόγω διαταραχής του ήπατος και της χοληδόχου κύστης

Οι μεσημβρινοί του ήπατος και της χοληδόχου κύστης τρέχουν γύρω από τα αυτιά. Όταν το ήπαρ και η χοληδόχος κύστη δυσλειτουργούν, στους μεσημβρινούς τους που κινούνται κατά μήκος των αυτιών, εμποδίζεται  η κυκλοφορία ενέργειας, προκαλώντας εμβοές.

Η δυτική ιατρική είναι περιορισμένη στις θεραπευτικές επιλογές της για τις εμβοές και δεν διατίθεται συνταγογραφούμενο φάρμακο για αυτήν την πάθηση. Ωστόσο, με προσεκτική διαχείριση και με τις φυσικές εναλλακτικές θεραπείες που βασίζονται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά και να αντιμετωπίσουμε την πάθηση αυτή.

Σεμινάρια – Εκπαίδευση


 
Άρθρα
« Επιστροφή