2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ουροδόχος Κύστη - Ένα τόσο σημαντικό όργανο κατά την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική
 Η Ουροδόχος Κύστη είναι όργανο Fu, δηλαδή yang, άρα κοίλο. Κατά την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική η Ο.Κ. δεν είναι μόνο ένα όργανο συσσώρευσης των προς αποβολή ούρων, αλλά του αποδίδεται και η λειτουργία της μετατροπής του νερού σε ούρα, με την βοήθεια και άλλων οργάνων.

Στην Π.Κ.Ι. η ουροδόχος κύστη είναι ο συνεργάτης  του νεφρού. Τόσο η ουροδόχος κύστη όσο και ο νεφρός ανήκουν στο στοιχείο του Νερού. Ως εκ τούτου, έχουν στενή σχέση με τον μεταβολισμό του νερού του σώματος. Επομένως και τα δύο, ειδικά η ουροδόχος κύστη, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις υγρές εξωτερικές κλιματικές συνθήκες. Η διαβίωση σε υγρά περιβάλλοντα οδηγεί στην εσωτερική συσσώρευση «υγρού-θερμότητας» ή «υγρού-κρύου» στην ουροδόχο κύστη, που και τα δύο εκδηλώνονται με δυσκολία στην ούρηση.

Ο φόβος είναι το συναίσθημα του Νεφρού. Έτσι, το όργανο που συνεργάζεται με τους νεφρούς, η  ουροδόχος κύστη, είναι επιρρεπές σε υπερβολικό ξαφνικό ή χρόνιο φόβο. Επομένως, ειδικά στα παιδιά, ο χρόνιος φόβος, η ανασφάλεια ή το άγχος εξασθενεί το Qi της ουροδόχου κύστης και οδηγεί σε νυχτερινή ενούρηση .

Ο μεσημβρινός της ουροδόχου κύστης παίζει ρόλο στη ρύθμιση της λειτουργίας των νεφρών και στον έλεγχο της ούρησης.  Έτσι όταν ξεμπλοκάρεται ο μεσημβρινός αυτός τότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον πόνο και τη σπαστικότητα (πονοκέφαλος, οσφυαλγία ,πόνος στην πλάτη, κράμπες των μυών της γάμπας).

Ενδείξεις μπλοκαρίσματος: Χρόνιες δερματικές παθήσεις (έκζεμα, δερματίτιδα, ψωρίαση), παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος (εγκέφαλος και νωτιαίος μυελός), ισχιαλγία, πονοκέφαλος, μειωμένη εγκεφαλική κυκλοφορία, πόνος στον αυχένα, την πλάτη, την πλάτη και τους μύες της γάμπας, μειωμένη λίμπιντο, πρόωρη εκσπερμάτωση.

Ο μεσημβρινός της Ουροδόχου κύστεως  ξεκινάει από την εσωτερική γωνία της ραχιαία σχισμής, ανεβαίνουν στο μέτωπο και τέμνονται με τον οπίσθιο μεσημβρινό της κεφαλής. Στη βρεγματική περιοχή, εισέρχεται στον εγκέφαλο (πρώτος κλάδος), μετά φτάνει στο πίσω μέρος του κεφαλιού, διατρέχει την έσω πλευρά της ωμοπλάτης, κατεβαίνει κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, κοντά σε αυτήν και βαθιά στην ιερή περιοχή, όπου συναντά τα νεφρά και διέρχεται από την ουροδόχο κύστη.

Μπορούμε να διεγείρουμε τους μεσημβρινούς και να προκαλέσουμε την εξισορρόπηση τους, με διάφορες εναλλακτικές θεραπείες , μεταξύ άλλων τη ρεφλεξολογία αλλά και τη θεραπεία με βεντούζες .

Για να κλείσετε μια συνεδρία πατήστε ΕΔΩ

Περισσότερα για την εκπαίδευση στις εναλλακτικές θεραπείες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Περισσότερα για την εκπαίδευση στην  Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Σεμινάρια – Εκπαίδευση


 
Άρθρα
« Επιστροφή