2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Τρόπος ζωής

Η ευθύνη του ανθρώπου για τις δυσλειτουργίες του
 Είναι λογικό κάθε φορά που έρχεται ένας άνθρωπος στο γραφείο ρεφλεξολογίας της σχολής να μας ρωτάει πόσες συνεδρίες θα χρειαστεί και αν τα αποτελέσματα θα είναι μόνιμα.
Πρέπει όμως πρώτα να καταλάβει ότι ο ίδιος "δημιούργησε" τα προβλήματα του και ότι οφείλει να συμμορφωθεί στις τυχόν συμβουλές που θα του δώσει κάποιος θεραπευτής για να επανέρθει σε καλύτερη κατάσταση υγείας.
Αφορμή του συγκεκριμένου άρθρου είναι μια πρόσφατη επίσκεψη από ένα νεαρό άτομο που έπασχε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση έχοντας βήχα,πονόλαιμο και αίσθημα παλινδρόμησης υγρών. Ρωτώντας τον ποια είναι η διατροφή του μου απαντά ότι καθημερινά το πρωινό του είναι μπουγάτσα με τυρί και φραπέ παγωμένο χειμώνα-καλοκαίρι.
Θεωρούσα ότι κάποιος θα τον είχε ενημερώσει ότι μάλλον αυτή η διατροφή είναι που του δημιουργεί και την ΓΟΠ, προσπάθησα να τον βοηθήσω να καταλάβει ότι πρέπει να την αλλάξει. Δυστυχώς δεν μπορούσε να το συνδέσει με το πρόβλημα του και μονίμως με ρωτούσε σε πόσες συνεδρίες θα "δει" διαφορά και πόσο και κρατήσει αυτή.
Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία μας και ότι κανένας γιατρός-θεραπευτής-μάγος δεν θα μπορεί να τον βοηθήσει οριστικά αν δεν αποφασίσει να αλλάξει αυτό που του δημιουργεί το πρόβλημα.
Η ρεφλεξολογία είναι εξαιρετική με φανταστικά αποτελέσματα στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά πάντα σε συνδυασμό με τον άνθρωπο.
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή