2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Βασικά οφέλη από το μασάζ για εγκύους
Όταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ψάχνετε τρόπους για να ανακουφιστείτε από τους πόνους στους μύες και τις πρησμένες αρθρώσεις κάντε μασάζ! Είτε πρόκειται για ένα απλό τρίψιμο ποδιών από τον σύντροφό σας είτε για ένα μασάζ από επαγγελματία, θα χαλαρώσει τους μύες σας, θα αισθανθείτε εκπληκτικά, και θα έχετε πολλαπλά οφέλη για την υγεία σας.
 
Το μασάζ για εγκύους είναι ένα μασάζ ολόκληρου σώματος, παρόμοιο με ένα σουηδικό μασάζ (όπως αυτό που μπορεί να δοκιμάσετε σε ένα σπα) με αρκετές τροποποιήσεις όσον αφορά τη θέση του σώματος ώστε να εξασφαλίζετε η ασφάλεια και η άνεση τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό. 
(Οι γυναίκες πρέπει πάντα να συζητούν με τον γιατρό τους πριν αποφασίσουν για οποιοδήποτε είδος θεραπείας μασάζ).
 
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πολλά οφέλη του μασάζ για εγκύους:
 
1. Μειώνει το πρήξιμο
Όταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αρχίζουν να πρήζονται χέρια και πόδια, αυτό συχνά προκαλείται από μειωμένη κυκλοφορία και αυξημένη πίεση στα κύρια αιμοφόρα αγγεία. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση των μαλακών ιστών και να μειώσει το πρήξιμο, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε πιο άνετα.
 
2. Ανακουφίζει από τον πόνο στη μέση
Το μασάζ εγκυμοσύνης βελτιώνει τον πόνο στη μέση, συμπεριλαμβανομένου του πόνου του ισχιακού νεύρου, αντιμετωπίζοντας τους σφιγμένους μύες στην πληγείσα περιοχή. Αυξάνει τη ροή του αίματος και βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης που μπορεί να προκληθεί φυσικά από την εγκυμοσύνη.
 
3. Βελτιώνει τον ύπνο
Το μασάζ εγκυμοσύνης χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και απελευθερώνει ορμόνες καλής αίσθησης. Αυτό θα σας αφήσει πιο χαλαρές και θα σας κάνει να κοιμηθείτε καλύτερα. 
 
4. Προετοιμάζει το σώμα για τον τοκετό 
Το μασάζ εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει να έχετε έναν ευκολότερο τοκετό, γιατί μπορεί να μειώσει το συνολικό άγχος της εγκύου αλλά και γιατί μπορεί να κρατήσει τους μύες τονισμένους και χαλαρούς πριν από την έναρξη του τοκετού. Μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες όταν λάμβαναν μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης φέρεται να είχαν μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο, μικρότερους τοκετούς και λιγότερη συχνότητα επιλόχειας κατάθλιψης.
 
5. Ανακουφίζει τον πόνο με φυσικό τρόπο
Το μασάζ εγκυμοσύνης αποτελεί μια φυσική, χωρίς φάρμακα εναλλακτική λύση για ανακούφιση από τον πόνο. Αυτό είναι ευεργετικό καθώς η χρήση φαρμάκων είναι περιορισμένη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την ασφάλεια του μωρού. Η αυξημένη ροή αίματος στους ιστούς και η χαλάρωση που θα βιώσει το σώμα κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από μια συνεδρία μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά πολλές από τις κοινές ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης.

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για το μασάζ σε εγκύους δείτε εδώ:  
https://bit.ly/3vKIdSd
 
Σεμινάρια – Εκπαίδευση
 
Άρθρα
« Επιστροφή