2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΑΤΣΟΥ (SHIATSU);
 Το σιάτσου είναι μια θεραπευτική μορφή βελονισμού, διατάσεων μυών των μεσημβρινών και διορθωτικών ασκήσεων που προέρχεται από την Ιαπωνία. Το σιάτσου περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης στο σώμα χρησιμοποιώντας τους αντίχειρες, τις παλάμες, τους αγκώνες, τα γόνατα και τα πόδια του θεραπευτή. 
Βασίζεται στις αρχές της θεωρίας της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής ότι η ενέργεια κινείται μέσω καναλιών (μεσημβρινοί) μέσα στο σώμα. Στοχεύει στην αποκατάσταση της ισορροπίας της ενέργειας μέσω των μεσημβρινών ώστε να ενισχυθούν οι θεραπευτικές ικανότητες του σώματος.
 
Το σιάτσου είναι μια δυναμική θεραπεία σώματος στην οποία ο θεραπευτής αλληλεπιδρά με τον δέκτη για να αποκαταστήσει την ισορροπία στο ενεργειακό σύστημα. Η ανισορροπία, δηλαδή πολύ λίγο ή πολύ τσι, μπορεί να εκδηλωθεί σε διάφορες παθήσεις, ανάλογα με τους μεσημβρινούς που επηρεάζονται.
 
Όπως οι περισσότερες φυσικές θεραπείες, το σιάτσου βασίζεται στην υπόθεση ότι το σώμα είναι ένας οργανισμός που αυτοθεραπεύεται και ότι ο ρόλος του θεραπευτή είναι να βοηθά και να υποστηρίζει αυτή τη φυσική διαδικασία. Το σιάτσου μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο με την αυτο-ανάπτυξη και την αυτοθεραπεία του, στην εξισορρόπηση των υποκείμενων αιτιών μιας κατάστασης, την αντιμετώπιση σωματικών και ψυχολογικών λειτουργιών, βελτίωση της υγείας και ενίσχυση των θεραπευτικών ικανοτήτων του ίδιου του οργανισμού.
 
Αν και η λέξη σιάτσου μεταφράζεται κυριολεκτικά από τα ιαπωνικά ως «πίεση των δακτύλων», στην πράξη, οι αντίχειρες, οι παλάμες, οι αγκώνες, τα γόνατα και τα πόδια χρησιμοποιούνται για την άσκηση πίεσης σε διάφορα μέρη του σώματος.Η πίεση μπορεί να είναι ήπια ή σταθερή, ανάλογα με την πάθηση που αντιμετωπίζεται.
 
Η θεραπεία μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τη χρήση διατάσεων και ήπιων περιστροφών των άκρων και των αρθρώσεων και τεχνικές απελευθέρωσης μυών. Σε φυσικό επίπεδο αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση της κυκλοφορίας και της ροής του λεμφικού υγρού. Λειτουργεί επίσης στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, βοηθά στην απελευθέρωση των τοξινών και της βαθιάς έντασης από τους μύες και μπορεί επίσης να τονώσει το ορμονικό σύστημα. Σε ένα πιο διακριτικό επίπεδο το σιάτσου επιτρέπει στον δέκτη να χαλαρώσει βαθιά, διεγείροντας την ικανότητα του σώματος για αυτοθεραπεία και αναγέννηση.
 
Το άτομο που λαμβάνει σιάτσου παραμένει ντυμένο ή καλύπτεται από ένα σεντόνι και η θεραπεία συνήθως πραγματοποιείται στο πάτωμα.

Περισσότερα για το σιάτσου (shiatsu) μπορείτε να δείτε εδώ : bit.ly/3zdE5vM  
 
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή