2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Συμβουλές για χειρισμούς ρεφλεξολογίας (πόνος στην μέση)
 Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια εντυπωσιακή αύξηση στην αναγνωρισιμότητα της ρεφλεξολογίας. Καθημερινά δεχόμαστε πολλές κλήσεις ή μηνύματα στην σχολή για ερωτήσεις του τύπου "που πατάω για αυτό;" ή "αν κάνω μόνη μου σε πόσο καιρό θα περάσει;" και πολλές άλλες παρόμοιου τύπου.
Θα ήθελα να ενημερώσω ότι μακάρι για κάθε πάθηση να ήταν ένα σημείο και μόνο με αυτό, πιέζοντας το, να γινόμασταν καλά. Καταλαβαίνω την ανάγκη του κόσμου για βοήθεια, ιδίως με τον εύκολο διαδικτυακό τρόπο, αλλά θα ήταν σωστό να καταλάβετε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Πολλές φορές εμείς οι ίδιοι δίνουμε αντανακλαστικά σημεία οργάνων ή μελών του σώματος τα οποία μπορούν να βοηθήσουν σε πολλές περιπτώσεις, αλλά μέχρι εκεί.
Φανταστείτε να με ρωτάει κάποιος "που θα πιέσω για να γίνει καλά η μέση;". Είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να λάβω υπόψιν για να μπορέσω να κατανοήσω το αρχικό όργανο ή συναίσθημα, για να κάνω σωστή διάγνωση άρα και σωστό πρωτόκολλο, άρα και σωστή συνεδρία για να έχει μακροχρόνιο αποτέλεσμα.
Πχ. σε μιά δυσλειτουργία στην περιοχή της μέσης μπορεί να ευθύνεται το επάγγελμα που κάνει, η ηλικία, η χρονιότητα, ο τρόπος ζωής, η διατροφή, τα συναισθήματα κτλ. Όλα αυτά χωράνε σελίδες ανάλυσης. Για να σας δώσω να καταλάβετε θα σας πω κάποια πρόσφατα παραδείγματα πόνου στην μέση:
1. Κυρία ηλικίας 50 ετών με καλό τρόπο ζωής, διατροφής, εργασίας παρουσιάζει έντονους πόνους στην περιοχή της μέσης ιδιαίτερα την νύχτα. Διάγνωση: τα βασικά όργανα που δημιουργούσαν τη ένταση ήταν οι πνεύμονες (θλίψη) και τα νεφρά (φόβος). Αίτιο: o θάνατος της μητέρας της πριν λίγο καιρό. 
2. Κύριος 60 ετών με σχετικά ξεκούραστη δουλειά, σχετική άθληση παρουσιάζει ένταση στην περιοχή της μέσης. Διάγνωση: τα βασικά όργανα που δημιουργούσαν την ένταση ήταν ήπαρ-χκ. και δύσκαμπτο εγκάρσιο παχύ έντερο. Αίτιο: διαζύγιο πριν ένα χρόνο και κακή διατροφή.
Σας αναφέρω δύο διαφορετικές περιπτώσεις πόνου στην μέση από τις πολλές άλλες που υπάρχουν. Καταλαβαίνετε ότι για να γίνει μια σωστή διάγνωση χρειάζονται αρκετές πληροφορίες, γνώσεις και εμπειρία από τον ρεφλεξολόγο. Οπότε σε περίπτωση που θέλετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά σας μέσα από την ρεφλεξολογία, καλό θα είναι να απεθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία ρεφλεξολόγο στην περιοχή σας.
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή