2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Σπουδές στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική
 Στην σχολή αγαπάμε την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Την παρακολούθησα στην εκπαίδευση ρεφλεξολόγων και θεωρώ ότι ταιριάζει στην αντίληψη και την τεχνική της ρεφλεξολογίας. Αλληλοσυμπληρώνονται μέσα στην συνεδρία ρεφλεξολογίας και προσφέρουν ένα αξιόπιστο εργαλείο στα χέρια του επαγγελματία εναλλακτικού θεραπευτή ασχέτως ειδικότητας. 
Ο επαγγελματίας θα αντλήσει πολλές πληροφορίες έτσι ώστε να του είναι ευκολότερη και αποτελεσματικότερη η διάγνωση και η θεραπεία. Εδώ και μερικά χρόνια την εντάξαμε στην εκπαίδευση των εναλλακτικών θεραπευτών, προαιρετικά σαν δεύτερο έτος και ο κόσμος ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς έρχονται είτε επαγγελματίες είτε μαθητές άλλων σχολών. Λίγες πληροφορίες παραθέτουμε παρακάτω.

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, η υγεία είναι αποτέλεσμα αρμονικής ισορροπίας των δύο αντίθετων και συνάμα συμπληρωματικών δυνάμεων του Γιν και του Γιανγκ. Το Γιν σε άμεση μετάφραση χαρακτηρίζεται ως “η σκοτεινή πλευρά του βουνού” και αντιπροσωπεύει ανάλογες έννοιες και καταστάσεις όπως το κρύο, το γαλήνιο, το παθητικό, το εσωτερικό, το κατώτερο, το σκοτάδι, το αδρανές, την γη. Το Γιανγκ σε άμεση μετάφραση χαρακτηρίζεται ως “η φωτεινή πλευρά του βουνού” και αντιπροσωπεύει ανάλογες έννοιες και καταστάσεις όπως το θερμό, το ανήσυχο, το ενεργητικό, το εξωτερικό, το ανώτερο, το φως, το δραστήριο, τον ουρανό. Το Γιν και το Γιανγκ αποτελούν τις δύο αντίθετες και συνάμα αλληλοεξαρτημένες μορφές της ζωτικής ενέργειας Τσι, οι οποίες συγκροτούν όλα τα φαινόμενα, τα όντα και τα πράγματα του φυσικού κόσμου. Οι δυνάμεις αυτές βρίσκονται σε διαρκή αλληλοεξάρτηση και αλληλοεπίδραση, μεταμορφώνονται, αναπαράγονται και ισορροπούν, δίδοντας ώθηση στη δημιουργία και εξέλιξη των πάντων. Κάθε όργανο στο ανθρώπινο σώμα έχει ένα στοιχείο Γιν και ένα στοιχείο Γιανγκ, αν και στο σύνολό του το όργανο μπορεί να είναι Γιν, ενώ κάποιο άλλο να είναι Γιανγκ. Η αρμονική ισορροπία του Γιν και του Γιανγκ εξασφαλίζει την υγεία.

Σύντομα θα αναρτήσουμε το νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο 2020 και θα γίνεται με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά.Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή