2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία στο σπίτι - Κατακράτηση (Βίντεο)
 Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το σώμα μας περιέχει περίπου 70% νερό και ότι η κατανάλωση ποιοτικού νερού είναι πολύ καλή για την υγεία μας. Αλλά αν το σώμα σας αρχίζει να κατακρατά αποθέμα από υγρά μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστα συμπτώματα και να αποτελεί ένδειξη υποκείμενης ιατρικής πάθησης.
Η κατακράτηση νερού ή η κατακράτηση υγρών (οίδημα) συμβαίνει όταν η περίσσεια του υγρού συσσωρεύεται μέσα στο σώμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει οίδημα, το οποίο συμβαίνει συχνά στα πόδια, τους αστραγάλους και τις γάμπες. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε πρήξιμο στα χέρια. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν την αύξηση του σωματικού βάρους και μια ελαφρά «αποφλοίωση» στη σάρκα όταν εφαρμόζεται πίεση.

Πως δημιουργείτε η κατακράτηση;

Η κατακράτηση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες:

Κακή διατροφή
Μία από τις κύριες αιτίες της κατακράτησης νερού είναι η κακή διατροφή - τόσο η περίσσεια των επιπέδων νατρίου όσο και η περίσσεια ζάχαρης μπορούν να οδηγήσουν σε κατακράτηση νερού.
 
Υπερβολική ινσουλίνη
Επιπλέον, η κατακράτηση νερού μπορεί να προκληθεί από την υπερβολική ποσότητα ινσουλίνης στην κυκλοφορία.
Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι του διαβήτη τύπου 2 , αλλά μπορεί επίσης να συμβεί ως αποτέλεσμα της κακής διατροφής.
Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης ή εξευγενισμένων υδατανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ινσουλίνη στο σύστημα.
Τα πολλά γεύματα μέσα στην ημέρα διεγείρουν την παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας.

Έλλειψη κίνησης
Ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί επίσης να παίξει ένα ρόλο.
Απλά κάνοντας κάποια ήπια άσκηση μπορεί να είναι αποτελεσματική στη μείωση της συγκέντρωσης υγρών σε ορισμένες περιοχές. Προτείνουμε περπάτημα τουλάχιστον 30' λεπτά την ημέρα.

Να είναι κάποιος υπέρβαρος
Το υπερβολικό βάρος μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία σας, καθώς το υπερβολικό σωματικό λίπος μπορεί να ασκήσει πίεση στις φλέβες σας.

Εγκυμοσύνη
Η εγκυμοσύνη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε συμπτώματα κατακράτησης νερού, ιδιαίτερα στα πόδια και τους αστραγάλους. Συνήθως, αυτό το πρήξιμο έρχεται σταδιακά και είναι μια φυσιολογική παρενέργεια της εγκυμοσύνης, καθώς το σώμα χαλαρώνει για να φιλοξενήσει το μωρό.
Ωστόσο, εάν η διόγκωση έρχεται γρήγορα, συνοδεύεται από πονοκεφάλους ή έμετο ή αισθάνεστε γενικά αδιαθεσία, επισκεφθείτε τον γιατρό σας, καθώς αυτό μπορεί να είναι σημάδι προεκλαμψίας.

Φαρμακευτική αγωγή
Η κατακράτηση νερού στο σώμα μπορεί επίσης να προκληθεί από ορισμένα φάρμακα - συγκεκριμένα:
Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης .
Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2.
 
Υποκείμενα ιατρικά προβλήματα
Λιγότερο συχνά, η κατακράτηση νερού μπορεί να προκληθεί από καρδιακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής ανεπάρκειας, η οποία παρατηρείται συχνότερα στους μεσήλικες και τους ηλικιωμένους. 


Στην ρεφλεξολογία θα ενεργήσουμε επάνω στα αντανακλαστικά σημεία της παραπάνω εικόνας για 30''-60'' δευτερόλεπτα για το κάθε σημείο και μπορούμε να το εφαρμόζουμε καθημερινά.
Βοήθεια μπορούμε να πάρουμε και από τα βελονιστικά σημεία του μεσημβρινού του Σπλήνα 6 και 9 που εμφανίζονται στην παρακάτω εικόνα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε
ΕΔΩ

Είμαστε στην διάθεση σας να δημιουργήσουμε χάρτη για συγκεκριμένες παθήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας στο messenger της σελίδας Reflexologia.gr στο Facebook. Πατήστε ΕΔΩ

Χρήστος Θεοδοσιάδης
Ρεφλεξολόγος - Δάσκαλος
στην Σχολή 
www.reflexologia.gr
https://www.facebook.com/christos.theodosiadis.3

 
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή