2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία στο σπίτι - Hashimoto
Η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto είναι μια αυτοάνοση ασθένεια , μια διαταραχή στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα στρέφεται κατά των ιστών του σώματος. Στα άτομα με Hashimoto, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο θυρεοειδή . Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υποθυρεοειδισμό, μια κατάσταση κατά την οποία ο θυρεοειδής δεν παράγει αρκετές ορμόνες για τις ανάγκες του σώματος.
Ο θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του λαιμού σας και παράγει ορμόνες που ελέγχουν το μεταβολισμό. Η διαδικασία αυτή επηρεάζει τον καρδιακό ρυθμό σας και πόσο γρήγορα το σώμα σας χρησιμοποιεί θερμίδες από τα τρόφιμα που τρώτε.

Αιτίες της θυρεοειδίτιδας του Hashimoto

Η ακριβής αιτία του Hashimoto δεν είναι γνωστή, αλλά πολλοί παράγοντες πιστεύεται ότι παίζουν ρόλο. Περιλαμβάνουν:

Γονίδια. Οι άνθρωποι που εμφανίζουν Hashimoto έχουν συχνά μέλη της οικογένειας που έχουν ασθένεια του θυρεοειδούς ή άλλες αυτοάνοσες ασθένειες. Αυτό υποδηλώνει μια γενετική συνιστώσα της νόσου.

Ορμόνες. Το Hashimoto επηρεάζει περίπου επτά φορές περισσότερες γυναίκες από ό,τι άνδρες, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ορμόνες μπορεί να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο. Επιπλέον, ορισμένες γυναίκες έχουν προβλήματα θυρεοειδούς κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους μετά από το παιδί. Αν και συνήθως υποχωρεί, το 20% αυτών των γυναικών αναπτύσσει Hashimoto αργότερα.

Υπερβολικό ιώδιο. Η έρευνα δείχνει ότι ορισμένα φάρμακα έχουν πάρα πολύ ιώδιο, ένα ιχνοστοιχείο που απαιτείται από το σώμα για να λειτουργήσουν οι ορμόνες του θυρεοειδούς. Μπορεί όμως να προκαλέσει ασθένεια του θυρεοειδούς σε ευαίσθητους ανθρώπους.

Συμπτώματα της θυρεοειδίτιδας του Hashimoto

Τα συμπτώματα του Hashimoto μπορεί να είναι ήπια αρχικά ή να χρειαστούν χρόνια για να αναπτυχθούν. Το πρώτο σημάδι της νόσου είναι συχνά ένας διευρυμένος θυρεοειδής ο οποίος μπορεί να καταστήσει δύσκολη την κατάποση. Άλλα συμπτώματα ενός υπολειτουργικού θυρεοειδούς λόγω του Hashimoto μπορεί να περιλαμβάνουν:

Αύξηση βάρους
Κούραση
Πρήξιμο του προσώπου
Πόνος στις αρθρώσεις και στους μυς
Δυσκοιλιότητα
Δυσκολία να μείνετε έγκυος
Τριχόπτωση ή αραίωση, εύθραυστα μαλλιά
Διαταραγμένες εμμηνορροϊκές περιόδους
Κατάθλιψη
Χαμηλός καρδιακός ρυθμός

Στην ρεφλεξολογία ο θυρεοειδής αντανακλά στο σημείο 1 του χάρτη και στα δύο πέλματα. Ουσιαστικά είναι η εγγύς φάλαγγα στο πρώτο μετατάρσιο. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν σκληρύνσεις, κάλοι ή πρήξιμο σε αυτή την περιοχή που ρεφλεξολογικά είναι ενδείξεις θυρεοειδοπάθειας.
Στο σημείο 2 αντανακλά το ήπαρ και στο σημείο 3 υπάρχει η βοηθητική περιοχή για ενδοκρινικές δυσλειτουργίες.
Μπορείτε να ασκείτε πιέσεις και ρεφλεξολογικές τακτικές ( δες
ΕΔΩ) για 1΄λεπτό στο κάθε σημείο, 5-6 φορές την ημέρα. Οι συνεδρίες μπορούν να γίνονται 2-3 φορές την εβδομάδα.

Η ομάδα των δασκάλων της σχολής ρεφλεξολογίας είναι στην διάθεση σας για να δημιουργήσουμε χάρτη για συγκεκριμένες παθήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας στο messenger της σελίδας Reflexologia.gr στο Facebook. Πατήστε ΕΔΩ
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή