2316 016 726        Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 10:00-14:00 & 17:00-21:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία και Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική
 Στην σχολή επαγγελματικής ρεφλεξολογίας θέλουμε να παρέχουμε την σωστή πληροφόρηση έτσι ώστε οι απόφοιτοι μας να έχουν όλα τα εφόδια για την αμεσότητα στα αποτελέσματα. Ξεχωρίζοντας την ύλη μας από άλλους χώρους συνδιάζουμε την ρεφλεξολογία με την ΠΚΙ καθώς η διδασκαλία μας είναι αποτέλεσμα της πείρας μας.

Παρακάτω παραθέτουμε έκθεση μαθήτριας του 2ου έτους:

“Σύμφωνα με την εναλλακτική θεραπευτική και την ΠΚΙ κάθε όργανο δεν επιτελεί μόνον σωματικές λειτουργίες αλλά σχετίζεται και με την ιδιοσυγκρασία του ατόμου, την ψυχολογία ,την συμπεριφορά και τις διατροφικές του συνήθειες όπως ήδη έχουμε πει και την καθημερινότητά του.

Τα όργανα κατατάσσονται σε κατηγορίες φυσικών στοιχείων, όπως νερό , φωτιά, ξύλο, γη, μέταλλο και έχουν την ανάλογη συμπεριφορά και αντίδραση στις εξωτερικές ή εσωτερικές επιθέσεις.

Πχ. το συναίσθημα του φόβου προκαλεί συρρίκνωση και συστολή στον άνθρωπο, όπως ακριβώς κάνει και το κρύο, στοιχείο νερό στην φύση. Επηρεάζει δηλαδή τα όργανα του νερού, τα νεφρά και την ουροδόχο κύστη.

Ο θυμός έχει ως σκοπό το ξέσπασμα και την επιβολή έτσι επηρεάζει τα αντίστοιχα όργανα το ήπαρ και την χοληδόχο κύστη, με συνέπειες ασφαλώς στο σύνολον του οργανισμού διότι με απλή λογική γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν είναι ανεξάρτητο από το άλλο .

Ίσως θα ήταν καλό πριν κάνουμε οποιαδήποτε παρεμβατική αντιμετώπιση να δοκιμάσουμε την εναλλακτική θεραπευτική , τίποτα δεν μας εμποδίζει να τα συνδυάζουμε.”

Σεμινάρια – Εκπαίδευση
 
Άρθρα
« Επιστροφή