2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία για τις ημικρανίες
 Θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλοι βιώνουμε περιστασιακά πονοκέφαλο. Όμως, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που υποφέρει από εξουθενωτικές ημικρανίες. Δεν είναι μόνο ο πόνος που αισθάνονται αλλά και συμπτώματα όπως ναυτία, ζαλάδα και ευαισθησία στο φως. Περισσότερο από το 90 τοις εκατό των πασχόντων αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά τα συμπτώματα απο τις ημικρανίες που δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά κατά τη διάρκεια τους.

Η παραδοσιακή θεραπεία για τις ημικρανίες περιλαμβάνει απλά παυσίπονα που δεν απαιτούν ιατρική συνταγή αλλά και πιο βαριά συνταγογραφούμενα φάρμακα. Για όσους αναζητούν μια πιο ολιστική προσέγγιση, η ρεφλεξολογία μπορεί βοηθήσει στην άμεση ανακούφιση από την ημικρανία.

Η άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία των ποδιών μπορεί να απελευθερώσει μπλοκαρισμένη ενέργεια και να βοηθήσει τα αντίστοιχα όργανα να αρχίσουν να λειτουργούν όπως θα μπορούσαν. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το σημείο στην κορυφή του ποδιού, στον ιστό μεταξύ του μεγάλου και του δεύτερου δακτύλου που εκτείνεται κατά μήκος του μεσημβρινού του ήπατος, το οποίο είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι η ενέργεια τρέχει ομαλά στο σώμα.

Έρευνα που έγινε ήδη από το 1995 στη Δανία, διαπίστωσε ότι το 16 τοις εκατό των ατόμων που υποβλήθηκαν σε ρεφλεξολογία θεραπεύτηκαν πλήρως τρεις μήνες μετά τη θεραπεία. Από αυτούς που δεν θεραπεύτηκαν πλήρως, το 65 τοις εκατό ανέφερε σημαντική μείωση των συμπτωμάτων.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τη ρεφλεξολογία δείτε εδώ : bit.ly/3N8EGox   

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή