2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Μεσημβρινός του Πνεύμονα- ενίσχυση και οφέλη
Στην κινεζική ιατρική, η χρήση σημείων και μεσημβρινών βοηθά στην εξισορρόπηση του Qi (chi), ή της ενέργειας της ζωτικής δύναμης, σε όλο το σώμα. Η περίοδος των πνευμόνων είναι το φθινόπωρο. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να προστατεύσετε τους πνεύμονες από τις αλλαγές του καιρού, φορώντας ένα φουλάρι για να κρατάτε ζεστό τον λαιμό σας, να κρατάτε μακριά τον αέρα και να κρατάτε μακριά την ξηρότητα. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να θρέψετε το πεπτικό σύστημα με πιο ζεστά φαγητά όπως γλυκόξινη σούπα, λαχανικά στον ατμό και να κάνετε εποχιακές επιλογές στην αγορά. Είναι επίσης μια καλή στιγμή για να αφεθείτε και να αφήσετε τις αλλαγές να επεξεργαστούν χωρίς να καταπιέζετε συναισθήματα όπως η λύπη και η θλίψη.

Οι πνεύμονες είναι γνωστοί ως το «λεπτό όργανο», καθώς είναι η ανώτερη, πιο επιφανειακή πτυχή του σώματος και επομένως η πιο ευαίσθητη στις περιβαλλοντικές αλλαγές όπως ο άνεμος, η ξηρότητα, η ζέστη, το κρύο και η υγρασία. Αναπνέουν τον καθαρό αέρα για να θρέψουν τα όργανα και να βγάζουν τα ακάθαρτα. Σύμφωνα με τις κινεζικές ιατρικές αρχές, οι πνεύμονες σπρώχνουν τα απόβλητα και τα υγρά προς τα κάτω για να βοηθήσουν το παχύ έντερο, επομένως αυτά τα δύο όργανα είναι γνωστά ως ζευγαρωμένα όργανα. Οι πνεύμονες μεταφέρουν υγρά γιν (το μέρος του γιν μας είναι αυτό που είναι υγρό, λιπαντικό) και διανέμουν την υγρασία. Είναι επίσης υπεύθυνοι για το άνοιγμα και το κλείσιμο των πόρων και των ιδρωτοποιών αδένων και παρέχουν υγρασία στις τρίχες του σώματος και στο δέρμα.

Όταν είναι ισορροπημένος, ο μεσημβρινός του πνεύμονα μας δίνει τη δυνατότητα να απομακρυνθούμε από παλιές θλίψεις, τύψεις και θλίψεις. Και ως αποτέλεσμα, νιώθουμε πιο αισιόδοξοι, χαρούμενοι και έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στους άλλους.

Συμπτώματα ανεπάρκειας στον μεσημβρινό του πνεύμονα:

·         στερείται ζωτικότητας
·         κατάθλιψη - αίσθημα απελπισίας
·         πεσμένους ώμους
·         που πονούν οι αντίχειρες
·         αδύναμα χέρια
·         χλωμό δέρμα
·         έλλειψη κυκλοφορίας
·         αναστενάζοντας
·         θρηνώντας
·         βαρύ κεφάλι

 

Συμπτώματα υπερβολής στον Μεσημβρινό του Πνεύμονα

·         καταπόνηση
·         σφίξιμο ή πόνο στο στήθος
·         υπεραισιόδοξος
·         ρινική συμφόρηση
·         παθιασμένος με άγχος για μικρές λεπτομέρειες
·         λυγισμένα χέρια
·         κρατώντας την αναπνοή
·         αυπνία

 

Μπορούμε να διεγείρουμε τους μεσημβρινούς και να προκαλέσουμε την εξισορρόπηση τους, με διάφορες εναλλακτικές θεραπείες , μεταξύ άλλων και τη ρεφλεξολογία . Για να κλείσετε μια συνεδρία πατήστε ΕΔΩ 

Περισσότερα για την εκπαίδευση στις εναλλακτικές θεραπείες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Περισσότερα για την εκπαίδευση στην  Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή