2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Μεσημβρινός Ουροδόχου Κύστης - Σημείο 11
 Στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, η ουροδόχος κύστη είναι ένα από τα έξι όργανα γιανγκ. Η κύρια φυσιολογική του λειτουργία είναι να απομακρύνει το νερό από το σώμα με τη μορφή ούρων. Για να γίνει αυτό, η ουροδόχος κύστη χρησιμοποιεί Qi (ενέργεια) και θερμότητα από το ζευγαρωμένο όργανό της γιν, τα νεφρά.

Ο μεσημβρινός της ουροδόχο κύστης ωφελεί τα προβλήματα των οστών, την αναπνοή, διώχνει τον άνεμο, θρέφει και διευκολύνει τη ροή του αίματος, τονώνει τον μυελό, χαλαρώνει τα νεύρα του θώρακα, ρυθμίζει τον πνεύμονα και διασκορπίζει το τσι του πνεύμονα.

Ενδείξεις ανισορροπίας της ουροδόχου κύστης : εξάντληση, οσφυαλγία, προδιάθεση για κρυολόγημα , δυσκολία στη κατάποση, αίσθημα πίεσης στο θώρακα, βήχα, δυσκαμψία αυχένα.

Το βελονιστικό  σημείο Ουροδόχος Κύστη 11 μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε : λοίμωξη των πνευμόνων, κρυολόγημα ή γρίπη, βήχα, άσθμα και άλλες παθήσεις του αναπνευστικού.Βρίσκεται πλάγια προς το κάτω στο όριο της ακανθωτής απόφυσης του πρώτου θωρακικού σπονδύλου.

Μπορούμε να διεγείρουμε τους μεσημβρινούς και να προκαλέσουμε την εξισορρόπηση τους, με διάφορες εναλλακτικές θεραπείες , μεταξύ άλλων και τη ρεφλεξολογία . Για να κλείσετε μια συνεδρία πατήστε ΕΔΩ

Περισσότερα για την εκπαίδευση στις εναλλακτικές θεραπείες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Περισσότερα για την εκπαίδευση στην  Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή