2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Εκπαίδευση στο Shiatsu (Όρθια ή καθιστή θέση).
 Η λέξη Shiatsu είναι ιαπωνική και σημαίνει: shi- δάκτυλο και atsu πίεση. Είναι δηλαδή μια μέθοδος δακτυλοπίεσης επάνω σε ενεργειακά μονοπάτια του σώματος, στους μεσημβρινούς. Στην πράξη, ο εφαρμόζων την τεχνική, χρησιμοποιεί μια ποικιλία τεχνικών όπως ήπιες κρούσεις, πιέσεις, μαλάξεις και διατάσεις. Οι πιέσεις εφαρμόζονται με τον αντίχειρα, την παλάμη, τον πήχη, τον αγκώνα, το πέλμα ή το γόνατο.
Επίσης, ο δέκτης είναι ντυμένος με άνετα ρούχα έτσι ώστε η τεχνική να μην εφαρμόζεται σε γυμνό δέρμα. Θεωρητικά βασίζεται στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (
T.C.M) και στην αντίληψη πως σώμα και νους λειτουργούν σαν ενιαία μονάδα. Με τις κατάλληλες εφαρμογές αυτής της τεχνικής, ο δέκτης της συνεδρίας νοιώθει πιο ισορροπημένος, ανάλαφρος και με περισσότερη ευεξία.

Θα διδαχτούν δυο διαφορετικά στυλ προσέγγισης του Shiatsu, παρμένα από δυο μεγάλους δασκάλους του παρελθόντος. Ο πρώτος είναι Shizuto Masunaga και ο δεύτερος ο Tokujiro Namikoshi. Θα διδαχθούν οι δώδεκα μεσημβρινοί και η δια χειρών προσέγγισή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκπαίδευση στο Σιάτσου θα βρείτε
ΕΔΩ
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή