2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Διατροφή

Τρεις λόγοι για τους οποίους μπορεί να πεινάμε συνέχεια
 Ένα από τα πιο συχνά παράπονα όσων προσπαθούν να χάσουν βάρος είναι ότι συνεχώς πεινούν οπότε καταναλώνουν συχνά γεύματα και μάλιστα όχι τόσο υγιεινά.

Σε όλους μας μάλιστα μπορεί να έχει συμβεί να νιώθουμε το αίσθημα της πείνας ακόμη και λίγη ώρα μετά από ένα γεύμα.

Γιατί όμως μπορεί να συμβαίνει αυτό; Δείτε τρεις πιθανούς λόγους σύμφωνα με τους ειδικούς...

Έλλειψη ύπνου

Η αλήθεια είναι ότι σε πολλούς ανθρώπους η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του αισθήματος της πείνας κι αυτό γιατί απορρυθμίζονται οι φυσικές ορμόνες του οργανισμού. Έτσι, σαν αποτέλεσμα, μπορεί ξαφνικά να νιώσουν μία αδυναμία στο να αντισταθούν σε λαχταριστά φαγητά, κι έτσι να έχουν σαν αποτέλεσμα και την αύξηση του βάρους τους.

Μη επαρκής πρόσληψη νερού

Το νερό αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία για να κόψει κανείς την όρεξή του για φαγητό καθώς προκαλεί κορεσμό. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, οι γυναίκες που κατανάλωναν μισό λίτρο νερό 30 λεπτά πριν να γευματίσουν, μετά από διάστημα οκτώ εβδομάδων, μειώνουν την όρεξή τους και χάνουν βάρος.

Υψηλή πρόσληψη ζάχαρης

Διάφορες έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης φαίνεται να αυξάνει την όρεξη, ακριβώς επειδή προκαλεί μεγαλύτερη παραγωγή γκρελίνης. Όσο, λοιπόν, μειώνεται η πρόσληψη ζάχαρης τόσο μειώνεται και η συνεχής επιθυμία για φαγητό.

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή