2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Βελονιστικά σημεία για τον πονόλαιμο
Κατά τη διάρκεια των μακρών, κρύων μηνών του χειμώνα, είναι δύσκολο να αποφύγουμε το κρυολόγημα ή τη γρίπη. Συμβαίνει σε όλους. Και αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να εξαλείψουμε αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα κρυολογήματος και να νιώσουμε καλύτερα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει συνήθως. Συνεχίζουμε με τα πρώιμα συμπτώματα - δουλεύουμε σκληρά και κάνουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες ελπίζοντας, αν το αγνοήσουμε, θα εξαφανιστούν. Τελικά, παρατείνουμε τη δική μας ασθένεια και δυστυχώς για αρκετές εβδομάδες - αν όχι περισσότερο.

 Η θεωρία πίσω από το κρυολόγημα στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική  είναι ότι οι φυσικές άμυνες του σώματός μας, δεν είναι αρκετά ισχυρές για να καταπολεμήσουν εξωτερικά παθογόνα, όπως ο αέρας, η ζέστη και το κρύο. Αυτή η εισβολή είναι γνωστή ως Εξωτερικός Άνεμος και προκαλεί κρυολόγημα και γρίπη.
Δύο εξαιρετικά βελονιστικά σημεία για να βοηθήσουμε τον οργανισμό στα συμπτώματα του κρυολγήματος και ιδιαίτερα τον λαιμό είναι το σημείο Πνεύμονας 10 και το σημείο Πνεύμονας 11.

Πνεύμονας 10 
Βρίσκεται στο βαθούλωμα πίσω από το θήναρο του αντίχειρα, περίπου στο μέσο της παλαμιαίας πλευράς του αντίχειρα, στη διασταύρωση του κόκκινου και του λευκού δέρματος.

Πνεύμονας 11
Βρίσκεται στην ακτινωτή πλευρά του αντίχειρα, περίπου 0,1 εκ. πίσω από τη γωνία του νυχιούΜπορούμε να διεγείρουμε τους μεσημβρινούς και να προκαλέσουμε την εξισορρόπηση τους, με διάφορες εναλλακτικές θεραπείες , μεταξύ άλλων και τη ρεφλεξολογία . Περισσότερα για την εκπαίδευση στη ρεφλεξολογία δείτε ΕΔΩ 
Περισσότερα για την εκπαίδευση στις εναλλακτικές θεραπείες μπορείτε να δείτε 
ΕΔΩ
Περισσότερα για την εκπαίδευση στην  Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική μπορείτε να δείτε 
ΕΔΩ

Σεμινάρια – Εκπαίδευση


 
Άρθρα
« Επιστροφή