2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Μεσημβρινός Χοληδόχου Κύστης: Σημείο 34
 Στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική η Χοληδόχος Κύστη είναι ένα όργανο fu , δηλαδή yang, δηλαδή κοίλο. Έχει όμως μια μεγάλη διαφορά από τα άλλα yang όργανα, καθώς δεν λαμβάνει τροφή, αλλά ούτε και υπολείμματα του μεταβολισμού. Επιπλέον, σε πνευματικό επίπεδο, είναι επιφορτισμένη με συγκεκριμένο ρόλο, που τέτοιον έχουν μόνο τα yin όργανα. Έτσι τα κλασσικά κείμενα αναφέρουν πως η Χοληδόχος Κύστη ελέγχει την αποφασιστικότητα.
Η Χ.Κ. έχει πολύ στενή σχέση με το Ήπαρ, τόσο ανατομικά όσο και ενεργειακά. Στην Π.Κ.Ι. υπάρχει η έκφραση: «το ήπαρ οργανώνει, η χολή αποφασίζει». Επίσης, πολλές ενεργειακές υπερβολές του ήπατος,
εκτονώνονται μέσω της χοληδόχου κύστης. Δηλαδή, σε περίπτωση που μέσα στο ήπαρ δημιουργείται θυμός, αυτός θα εκτονωθεί μέσω της χοληδόχου κύστης με άνοδο του yang (κοκκίνισμα του προσώπου, φωνές, επιθετικότητα), ή θα κατασταλεί και θα δημιουργήσει ημικρανίες και ίσως αυχενικό σύνδρομο.

Στην ρεφλεξολογία το σημείο Χ.Κ 34 το χρησιμοποιούμε σε πληθώρα δυσλειτουργιών κάποιες από τις οποίες αναφέρουμε στην εικόνα. Είναι ένα πολύ δυνατό σημείο εναρμόνισης οργάνων και το προτείνουμε στους ανθρώπους να το χρησιμοποιούν μετά τις συνεδρίες τακτικά.

Πληροφορίες για την εκπαίδευση στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική θα βρείτε ΕΔΩ
Σεμινάρια – Εκπαίδευση


 
Άρθρα
« Επιστροφή