2310 522 227    690 77 99099                    Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 10:00-21:00           ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   

Συνεδρία αναστροφής σώματος

 Η αναστροφή σώματος αποτελεί μια μοναδική και δοκιμασμένη φυσική μέθοδο για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών που σχετίζονται κυρίως με την ισχιαλγία, οσφυαλγία και αλλά και άλλες γενικότερα παθήσεις.

-Ανακουφίζει από τους πόνους της πλάτης.

-Μειώνει την υπερένταση

-Εντείνει την κυκλοφορία του αίµατος

-Βελτιώνει τη ροή του λεµφικού υγρού για ένα υγιέστερο ανοσοποιητικό σύστηµα

-Παρέχει οξυγόνο στον εγκέφαλο

-Μειώνει τα αποτελέσµατα της γήρανσης που προκαλεί η βαρύτητα

-Βοηθά στην έκταση του σώµατος

-∆ιορθώνει τις ελάσσονες παραµορφώσεις του σκελετού

-Μειώνει τον µυϊκό πόνο

-Παρέχει αυξηµένο αίσθηµα ισορροπίας και προσανατολισµού

H αναστροφή σώματος είναι μία εξαιρετική μέθοδος η οποία συστήνεται ιδιαίτερα σε ανθρώπους που υποφέρουν από πόνο στην πλάτη και την μέση. Πέρα από το να απαλύνει τον πόνο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην βελτίωση της στάσης του σώματος, στην ανάταξη της σπονδυλικής στήλης, στην αποσυμπίεση των δίσκων, στην ανακούφιση των κιρσών, στην τόνωση του κυκλοφορικού, στην αύξηση της ροής του αίματος προς το πάνω μέρος του σώματος, όπως και στην ανακούφιση από το στρες. Επιπλέον το να είναι το σώμα ανάποδα, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και στη γήρανση που προκαλείται από την βαρύτητα.

Σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να καταπραΰνει τον πόνο στην πλάτη, να βελτιώνει τη στάση του σώματος, να αυξάνει τη ροή οξυγόνου στον εγκέφαλο, να ανακουφίζει από το στρες και να ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

Πέρα όμως από τα μυοσκελετικά προβλήματα (πόνοι σε μέση, πόδια, χέρια, αυχένα κ.α) η αναστροφή του σώματος βοηθά γενικά όλο το νευρικό σύστημα καθώς αποσυμφορεί τα νεύρα που καταλήγουν στα όργανα. Η αναστροφή έχει αποδειχθεί κλινικά ότι αυξάνει την απόσταση μεταξύ των μεσοσπονδύλιων δίσκων και επομένως και το χώρο έκφυσης των νευρικών ριζών. Λιγότερη πίεση, λιγότερος πόνος.

Οι εκφυλισμένοι δίσκοι χρειάζονται πολύ χρόνο για να επουλωθούν γιατί δεν έχουν άμεση αιματική τροφοδοσία. Η αναστροφή  επιτρέπει να βρεθούν υπό διάταση και να τροφοδοτηθούν με θρεπτικά συστατικά που επιταγχύνουν τη διαδικασία θεραπείας τους.

Η σπονδυλική στήλη στηρίζεται από εκατοντάδες συνδέσμους και μύες που τη σταθεροποιούν και τη διατηρούν υπό τάση. Η αναστροφή του σώματος βοηθά την επαναευθυγράμμισή της.

Όταν χάνεται η ευθυγράμμισή της λόγω κακής στάσης σώματος, καθιστικής ζωής ή στροφικών κινήσεων, αυτή η δομή χάνει της ευθυγράμμισή της και η πίεση παύει να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη τη δομή. Συναντώνται μεγαλύτερες από το φυσιολογικό φορτίσεις σε συγκεκριμένα σημεία στα οποία δημιουργείται και το πρόβλημα. Ακόμα και σε ύπτια θέση, σε ένα φυσιολογικό άτομο η σπονδυλική στήλη διατηρεί το 25% της πίεσης της όρθιας φόρτισης. Για την αποσυμπίεση χρειάζεται η εφαρμογή ελκτικής δύναμης τουλάχιστον το 60% του βάρους του σώματος που επιτυγχάνεται με αναστροφή 60 μοιρών. Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνεται με φυσικό τρόπο η επαναευθυγράμμισή της.

Η αναστροφή έστω και μέχρι 25% για λίγα λεπτά συμβάλει στη χαλάρωση των μυών και τη βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία της θεραπείας . Οι μύες χαλαρώνουν αυτόματα και έτσι επιτρέπουν να δεχθεί η σπονδυλική στήλη την επιθυμητή διάταση λόγω του βάρους.Η φυσική φόρτιση των συνδέσμων ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού. Η αποσυμπίεση μειώνει τις τριβές εσωτερικά των αρθρώσεων αλλάζοντας τις δυνάμεις πίεσης και απορρόφησης και βοηθάει την παραγωγή αρθρικού υγρού που προστατεύει τον αρθρικό θύλακα.

Η µέθοδος της αναστροφής µπορεί όχι µόνον να βοηθήσει στην ανακούφιση των πόνων της πλάτης, µπορεί όµως επίσης να χρησιµοποιηθεί σαν µέθοδος για την εξάλειψη και άλλων αρνητικών αποτελεσµάτων τα οποία έχει η βαρύτητα πάνω στο σώµα μας. Με την πάροδο του χρόνου, η βαρύτητα µπορεί να επιφέρει κυκλοφορικά προβλήµατα, απώλεια ύψους, πρόωρη δυσλειτουργία των οργάνων και γενικών λειτουργιών του σώµατος.Η αναστροφή µπορεί επίσης να χρησιµοποιηθεί σαν µία ενεργητική προσέγγιση η οποία βοηθά στην διατήρηση της υγείας εν γένει. Η αναστροφή του σώµατος βοηθά στην ελαστικότητα και στο χαλάρωµα των µυών, µειώνει την υπερένταση και βοηθάει τους συνδέσµους.

Τιμή αναστροφής: Από 15 ευρώ

Ο ρεφλεξολόγος Χρήστος Θεοδοσιάδης, υπεύθυνος στη Σχολή Επαγγελματικής Ρεφλεξολογίας “Reflexologia.gr”  και εκπαιδευτής ρεφλεξολογίας.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να συνδυαστεί με υπηρεσίες λεμφικής ρεφλεξολογίας και αποτοξίνωσης οργανισμού.Σεμινάρια – Εκπαίδευση


Εκπαίδευση στο Thai Yoga Massage
18/05/2019 16:00-20:00
19/05/2019 16:00-20:00
120.00€ 

Άρθρα