2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Τρόπος ζωής

Τόνωση μεταβολισμού και καύση περισσότερων θερμίδων: Πώς θα το πετύχετε
 Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός καθορίζει το πόσο γρήγορα καίτε θερμίδες και κατά συνέπεια πόσο γρήγορα χάνετε βάρος αλλά και πόσο εύκολα το ξαναπαίρνετε.
 

Μετά την ηλικία των 25, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται κατά 5% κάθε δεκαετία. Εάν λοιπόν στα 40 τρώτε όσο τρώγατε στα 20, θα παχύνετε, ειδικά αν είστε σωματικά αδρανείς και χάνετε μυϊκή μάζα.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την πρόσληψη βάρους και την απώλεια μυϊκής μάζας:

- Ακολουθείτε σταθερό ωράριο γευμάτων καθημερινά. Αυτό επιτρέπει στο σώμα σας να γνωρίζει πότε να περιμένει «καύσιμα» και αποτρέπει τη διατήρηση θερμίδων και την αποθήκευσή τους ως λίπος.

- Η μείωση των θερμίδων είναι σημαντική εάν θέλετε να χάσετε βάρος, όχι όμως σε βαθμό που να θέτει το σώμα σε κατάσταση συναγερμού (λιμοκτονίας) με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο μεταβολισμός, καθώς το σώμα αντιλαμβάνεται ότι μόνο έτσι θα επιβιώσει.

Η πείνα επιβραδύνει τον μεταβολισμό και γι’ αυτό όταν αρχίζετε να τρώτε, ξαναπαίρνετε αμέσως τα χαμένα κιλά.

- Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει 2% μείωση στον αριθμό θερμίδων που καίτε. Είναι λοιπόν σηναντικό να πίνετε οκτώ ποτήρια νερό καθημερινά και ακόμη περισσότερα όταν ιδρώνετε πολύ.

- Προσοχή στο αλκοόλ. Εκτός του ότι παίρνετε κενές θερμίδες (αυτές που δεν συνοδεύονται από θρεπτικά συστατικά), η επεξεργασία του αλκοόλ από το συκώτι, παρεμποδίζει την καύση λίπους.

- Είναι σημαντικό να πίνετε γάλα και να τρώτε γαλακτοκομικά, καθώς το ασβέστιο εμπλέκεται στον μεταβολισμό του λίπους. Έχουν επίσης καζεΐνη και άλλες πρωτεΐνες που βοηθούν στη δημιουργία και διατήρηση της μυϊκής μάζας. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες απαιτούνται για τη διατήρησή της.

- Τέλος, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα φυσιολογικά επίπεδα των ορμονών που ρυθμίζουν την πείνα και το αίσθημα κορεσμού μέσω του επαρκούς ύπνου, δηλαδή επτά ώρες. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί λιγούρες για γλυκά, λιπαρά και τροφές με άμυλο. Επιπλέον, όταν υπάρχει σταθερή στέρηση ύπνου, το σώμα δεν καίει θερμίδες με αποτελεσματικό τρόπο.

Πηγή: onmed.gr

Η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και των απεκκριτικών συστημάτων.
Πληροφορίες για συνεδρία ρεφλεξολογίας θα βρείτε ΕΔΩ
Πληροφορίες για το σεμινάριο ρεφλεξολογίας θα βρείτε ΕΔΩ

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή