2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Τρόπος ζωής

Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
 Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος. Ας δούμε τι ισχύει στην Ελλάδα:

Η απαγόρευση του καπνίσματος στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες, επικεντρώνεται κυρίως γύρω από την απαγόρευση σε δημόσιους 
χώρους (η απαγόρευση εντός δημοσίων κτιρίων που είναι χώροι εργασίας ισχύει δια νόμου ήδη από το 1856) και σε χώρους εργασίας για την προστασία της υγείας των καπνιστών και των μη καπνιστών, από τα αποτελέσματα του καπνίσματος, ιδιαίτερα τον καρκίνο.

Ο νόμος του 2002 απαγόρευε φαινομενικά το κάπνισμα, αλλά παρέμεινε από σχεδιασμού στο μεγαλύτερο μέρος ανεφάρμοστος καθώς οι διαχειριστές εργασιακών μονάδων μπορούσαν να επιτρέψουν εξαίρεση. Το 2008 ψηφίστηκε αυστηρότερος νόμος, που άρχισε να εφαρμόζεται την 1η Ιουλίου του 2009.

Το 2009 η Ελλάδα είχε τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ άλλες χώρες - ακόμα και πολλές που θεωρούνταιλιγότερο ανεπτυγμένες - είχαν επιτύχει μείωση του ποσοστού των καπνιστών. Ως αποτέλεσμα, είναι χαρακτηριστική η συμφωνία πολιτικών πάνω στο θέμα.

2019 και ακόμα ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος σήμερα 31 Μαΐου, ας αναλογιστούμε πόσο κακό κάνουμε στον εαυτό μας, όσοι συνεχίζουμε να καπνίζουμε. Το κάπνισμα είναι συνδεδεμένο με μια μεγάλη γκάμα ειδών καρκίνου. Ποτέ δεν είναι αργά για να το κόψουμε. Η πιό κατάλληλη ώρα είναι τώρα. Ο οργανισμός μας ευθύς αμέσως ξεκινά τις διεργασίες κάθαρσης εκ των έσω. Η αυτοΐαση είναι μια ακούσια αυτοματοποιημένη διαδικασία.
Οι εναλλακτικές θεραπείες προάγουν και επιταχύνουν τη διαδικασία αυτή με μεγάλη ευκολία. Μπορούμε επίσης να καταναλώνουμε ειδικά βάμματα αποτοξίνωσης του αναπνευστικού συστήματος. Η διατροφή μας πρέπει να ακολουθήσει την αποφασή μας αυτή και να γίνει πιό πλούσια σε υγρά, φρούτα και λαχανικά. Οι καθημερινές συνήθειές μας πρέπει να αλλάξουν. Πρέπει να περπατάμε περισσότερο, να αθλούμαστε ήπια ή έντονα ανάλογα με τις αντοχές μας. Υπεθυμίζουμε. Ποτέ δεν είναι αργά για μια στροφή προς όφελος της υγείας μας, για μια ζωή χωρίς τσιγάρο!

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή