2316 016 726        Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 10:00-14:00 & 17:00-21:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Παθήσεις

Υψηλή αρτηριακή πίεση: Τα ροφήματα που την "ρίχνουν"
 Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές για την υγεία, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.
 

Μικρές αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης και να αποτρέψουν τις επιπλοκές που τον συνοδεύουν.

Τα μικρά και συχνά γεύματα με λίγες θερμίδες, η μειωμένη πρόσληψη νατρίου και η συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της αρτηριακής πίεσης.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, η κατανάλωση κάποιων ροφημάτων για διάστημα 12 εβδομάδων, μπορεί να «ρίξει» την αρτηριακή πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα.

Τα ροφήματα που θα σας βοηθήσουν στη «μάχη» ενάντια στην υψηλή αρτηριακή πίεση είναι τα εξής:

Χυμός παντζάρι

Το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας επισημαίνει ότι ένα ποτήρι χυμός παντζαριού κάθε μέρα διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η ερευνητική ομάδα του Ιδρύματος ανέλυσε την επίδραση που έχει ο χυμός σε 64 ανθρώπους με υψηλή αρτηριακή πίεση και επιβεβαίωσε πως όταν αυτό καταναλώνεται ωμό προσφέρει επιπλέον θρεπτικά συστατικά και «ρίχνει» την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ο χυμός παντζαριού είναι πλούσιος σε νιτρικά άλατα, βιταμίνες Α, Β και C, φολικό οξύ, αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως φλαβονοειδή και καροτενοειδή, αμινοξέα, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, νάτριο, διαλυτές και μη διαλυτές ίνες και φυσικά σάκχαρα.

 Κομπούχα

Το κομπούχα είναι προϊόν ζύμωσης, ελάχιστα ανθρακούχο, αρωματισμένο με μαύρο ή πράσινο τσάι. Θεωρείται λειτουργικό προϊόν λόγω των ωφέλιμων για την υγεία βακτηρίων και μυκήτων που το παράγουν και περιέχονται στο τελικό προϊόν.

Το κομπούχα είναι πηγή προβιοτικών και η συχνή κατανάλωσή του ενισχύει την χλωρίδα του εντέρου και βοηθά στην εντερική λειτουργία.

Έρευνες αναφέρουν ότι η λήψη προβιοτικών σε τακτική βάση διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Πρόληψης και Ασθενειών των Η.Π.Α, 75 εκατ. Αμερικανοί (1/3) έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση και από αυτούς μόνο το 54% διατηρεί την πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πηγή: onmed.gr

Σεμινάρια – Εκπαίδευση


Σεμινάριο Deep Tissue Massage
18/03/2023 16:00-21:00
  
Άρθρα
« Επιστροφή