2316 016 726        Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 10:00-14:00 & 17:00-21:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Παθήσεις

Κράμπες περιόδου: Πώς θα τις αντιμετωπίσετε
 Οι κράμπες κατά τη διάρκεια της περιόδου προκαλούνται από τις συσπάσεις της μήτρας κατά την αποβολή του ενδομητρίου, του χιτώνα που καλύπτει το εσωτερικό της μήτρας.
 

Ο πόνος οφείλεται στη συστολή του τοιχώματος που συμπιέζει τα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία διακόπτουν προσωρινά την παροχή αίματος και οξυγόνου στη μήτρα.

Η περίοδος δεν πρέπει να δυσκολεύει την καθημερινή ζωή ή την εργασία σας. Όταν αναγκάζεστε να αλλάξετε τον τρόπο που θα ντυθείτε, δεν μπορείτε να πάτε στο γραφείο ή να συμμετέχετε σε κοινωνικές δραστηριότητες, και η ζωή σας περιστρέφεται γύρω από τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο, τότε οι περίοδοί σας δεν είναι φυσιολογικές, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Περίπου το 20% των γυναικών έχουν έντονους πόνους περιόδου, μια κατάσταση γνωστή ως δυσμηνόρροια.

Τι μπορείτε να κάνετε για να τις αντιμετωπίσετε:

1. Αφέψημα τζίντζερ: Τα παυσίπονα, όπως η παρακεταμόλη και η ιβουπροφαίνη, μπορούν να ανακουφίσουν πολλές γυναίκες. Μελέτη που εξέτασε την επίδραση του τζίντζερ στις επώδυνες εμμηνορροϊκές κράμπες, διαπίστωσε ότι είχε σημαντική επίδραση στη μείωση της έντασης και της διάρκειας του πόνου.

Οι συμμετέχουσες στην ομάδα μελέτης που έλαβαν σκόνη τζίντζερ ανέφεραν μειωμένο πόνο σε σχέση με εκείνες που έλαβαν ένα εικονικό φάρμακο, γεγονός που υποδηλώνει ότι το τζίντζερ θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό εάν καταναλωθεί κατά την έναρξη της εμμήνου ρύσεως ή τρεις ημέρες νωρίτερα.

2. Οργασμός: Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, η σεξουαλική επαφή και ο οργασμός βοηθούν στην αντιμετώπιση των κραμπών κατά τη διάρκεια της περιόδου, λόγω της χαλάρωσης που προκαλούν στους μυς.

3. Ήπια άσκηση: Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που ασκούνται μπορεί να βιώνουν λιγότερο επώδυνες περιόδους. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) προτείνει κάποιο είδος ήπιας άσκησης όπως η κολύμβηση, το περπάτημα ή η ποδηλασία. Οι τεχνικές μασάζ και χαλάρωσης, όπως γιόγκα ή πιλάτες, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πόνων της περιόδου.

4. Ενυδάτωση: Η αφυδάτωση μπορεί να επιδεινώσει τις κράμπες, γι' αυτό πρέπει να καταναλώνετε άφθονο νερό και αφεψήματα βοτάνων και να περιορίζετε την κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης. Ένα ζεστό μπάνιο ή μία θερμοφόρα επίσης θα σας ανακουφίσουν από τους μυϊκούς πόνους.

Πηγή: Onmed.gr

Σεμινάρια – Εκπαίδευση


Σεμινάριο Deep Tissue Massage
18/03/2023 16:00-21:00
  
Άρθρα
« Επιστροφή