2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Βελονιστικά σημεία για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να εξασθενήσει με διάφορους τρόπους - όταν υποφέρετε από έλλειψη ύπνου, από αλλαγές στη διατροφή σας, με το να μην βγαίνετε αρκετά έξω, ακόμα και από τις αλλαγές στην εποχή. Όλοι θέλουμε να διατηρήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να λειτουργεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να μπορούμε να νιώθουμε πιο υγιείς και να μπορούμε να κάνουμε όλα τα πράγματα που κάνουν τη ζωή ευχάριστη.

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα προστατεύει το σώμα σας από εξωτερικούς παράγοντες όπως ιούς και βακτήρια που προκαλούν ασθένειες και λοιμώξεις καθώς και καταπολεμώντας τα καρκινικά κύτταρα μέσα από το σώμα. Εάν κρυώνετε συχνά ή προσβάλλεστε από άλλες λοιμώξεις συχνά, αυτό δείχνει ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι εξασθενημένο και χρειάζεται υποστήριξη.

 

Τα σημάδια ενός κακού ανοσοποιητικού συστήματος περιλαμβάνουν:

  • συχνά κρυολογήματα/γρίπη (πάνω από 2-3 φορές το χρόνο)
  • νιώθοντας κουρασμένος και καταρρακωμένος
  • ασθενικά μαλλιά ή δέρμα
  • αργή επούλωση των τραυμάτων
  • πεπτικά προβλήματα

 

Όπως φαίνεται και στην αφίσα αυτά τα τέσσερα σημεία βελονισμού ενισχύουν το ανοσοποιητικό και είναι εύκολο να εντοπίσετε μόνοι σας. Λειτουργούν καλά σε συνδυασμό, για να τονώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να σας κρατήσουν υγιείς.

 

1. Στομάχι 36

Ένα εξαιρετικό σημείο για τη θεραπεία πολλών διαφορετικών διαταραχών και είναι εξαιρετικό για τη γενική ευεξία. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα σημεία βελονισμού για την ενδυνάμωση του σώματος, καθώς και ένα πολύ ηρεμιστικό σημείο. Ενισχύει την ενέργειά σας και βοηθά το σώμα σας να καταπολεμήσει τυχόν λοιμώξεις που μπορεί να σας επηρεάσουν.

 Το σημείο βελονισμού Στομάχι 36 βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος του ποδιού, ακριβώς κάτω από το γόνατο. Βάλτε το χέρι σας ακριβώς κάτω από την επιγονατίδα σας και αισθανθείτε ένα ευαίσθητο σημείο ακριβώς έξω από την άκρη του οστού της κνήμης.

2. Παχύ έντερο 11

Ιδανικό για τη μείωση του πυρετού και για την πρόληψη του κρυολογήματος και της γρίπης. Επίσης, είναι εξαιρετικό για τη μείωση της φλεγμονής. Κάθε φορά που αισθάνεστε άρρωστος ή έχετε πυρετό, αυτό το σημείο σίγουρα θα βοηθήσει τον οργανισμό να αποβάλλει τυχόν ιούς που έχουν εισβάλλει στο σώμα .

Το σημείο βελονισμού παχύ έντερο 11 βρίσκεται στο άκρο της πτυχής του αγκώνα στο εξωτερικό του βραχίονα, όταν το χέρι σας είναι ελαφρώς λυγισμένο.

3.Παχύ έντερο 4

Σημαντικό σημείο στην αντιμετώπιση κάθε είδους πόνου ή συμφόρησης στο κεφάλι και πολύ καλό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες σημείο μαζί με το παχύ έντερο 11.

Το σημείο βελονισμού παχύ έντερο 4 βρίσκεται στην κορυφή του χεριού στο διάστημα μεταξύ της βάσης του αντίχειρα και του πρώτου δακτύλου, στο σαρκώδες μέρος του χεριού

4. Πνεύμονας 7

Ονομάζεται «σημείο εντολής» για διαταραχές της κεφαλής και του λαιμού και βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και της γρίπης. Χρησιμοποιείται επίσης συχνά για τοπικό πόνο και φλεγμονή.

Το σημείο βελονισμού Πνεύμονας 7 βρίσκεται επίσης στο χέρι και βρίσκεται στην πλευρά του αντίχειρα του καρπού μεταξύ των 2 τενόντων, ακριβώς κάτω από το οστό του καρπού.

 
Περισσότερα μαθαίνουμε στη διάρκεια των μαθημάτων Ρεφλεξολογίας και Παραδοσιακής Κινέζικής Ιατρικής .

Πληροφορίες για την εκπαίδευση στη Ρεφλεξολογία δείτε εδώ.

Πληροφορίες για την εκπαίδευση στη Παραδοσιακή Κινέζική Ιατρική δείτε εδώ.

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή