2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Βασικές αρχές της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
 Στην σχολή επαγγελματικής ρεφλεξολογίας συνδυάζουμε την ρεφλεξολογία με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική καθώς αντλούμε γνώση αιώνων και μπορούμε να την εφαρμόσουμε στις συνεδρίες μας. Παρακάτω παραθέτουμε μέρος των βασικών πληροφοριών.

“Η γέννηση και ο έλεγχος είναι απαραίτητα για την ισορροπία των πραγμάτων.  Η γέννηση του ενός στοιχείου από το άλλο εκφράζεται με τον Παραγωγικό κύκλο, ενώ ο έλεγχος του ενός στοιχείου από το άλλο, εκφράζεται με τον ελεγκτικό κύκλο.

Παραγωγικός & Ελεγκτικός κύκλος

Οι δύο κύκλοι συνεργάζονται αρμονικά για να διατηρούν την ισορροπία, και γι αυτό, είναι απολύτως συμπληρωματικοί. Η τάση διαρκούς ανάπτυξης & εξάπλωσης είναι πολύ σημαντική για την δημιουργία, αλλά χρειάζεται να ελέγχεται, ώστε να δημιουργείται η Φόρμα – ο Κόσμος.

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: Γέννηση του ενός στοιχείου από το άλλο. Το νερό γεννά το ξύλο, το ξύλο γεννά την φωτιά, η φωτιά γεννά την γη, η γη γεννά το μέταλλο, το μέταλλο γεννά το νερό κοκ. Ο Παραγωγικός κύκλος δεν δείχνει τίποτε άλλο παρά την τάση της ενέργειας να αυξάνεται και να ξεδιπλώνεται και εκφράζει την γέννηση του ενός στοιχείου από το άλλο.

Μια βασική αρχή που διέπει το yin – yang είναι ότι: Όταν η ενέργεια φτάσει σ ένα όριο, γυρίζει στο αντίθετό της. Όταν λοιπόν η ύλη φτάσει στην πιο συμπαγή της κατάσταση, γίνεται ρευστή. Έτσι στο σημείο του μετάλλου, φάση η οποία θεωρείται ως η πιο υλική, το συμπαγές γίνεται πάλι ρευστό – νερό και ένας νέος κύκλος αρχίζει από το μέταλλο.

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: Έλεγχος του ενός στοιχείου επάνω στο άλλο. Ο Ελεγκτικός κύκλος περιορίζει την ανεξέλεγκτη τάση της yang ενέργειας να απλώνεται και να διαχέεται, δίνοντάς της φόρμα και «σώμα»… παγιώνοντάς την τελικά. Το νερό ελέγχει την φωτιά, η φωτιά ελέγχει το μέταλλο, το μέταλλο ελέγχει το ξύλο, το ξύλο ελέγχει την γη και η γη ελέγχει το νερό.”

Στην σχολή ρεφλεξολογίας υπάρχει ετήσιος κύκλος εκπαίδευσης στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και πως συνδυάζεται με την ρεφλεξολογία. Ουσιαστικά είναι ο δεύτερος χρόνος εκπαίδευσης του επαγγελματία ρεφλεξολόγου και μπορούν να φοιτήσουν και ρεφλεξολόγοι άλλων σχολών. 
Πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή