2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Τι είναι ο ηλεκτροβελονισμός; Και πώς χρησιμοποιείται;
Τι είναι ο ηλεκτροβελονισμός;

Ο ηλεκτροβελονισμός είναι μια σύγχρονη παραλλαγή του βελονισμού. Χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να ενισχύσει τα οφέλη αυτής της παραδοσιακής θεραπευτικής θεραπείας.

Χρησιμοποιώντας τις αρχές και τη διάγνωση της κινεζικής ιατρικής, αυτή η θεραπεία ανακουφίζει από τον πόνο χωρίς τη χρήση φαρμάκων, βελόνων ή άβολη διέγερση. Ιδανικό για παιδιά και όσους αναζητούν θεραπεία χωρίς βελόνα.

Ο Ηλεκτροβελονισμός είναι εξαιρετικά ωφέλιμος στη θεραπεία τόσο χρόνιων όσο και οξέων καταστάσεων πόνου και τραυματισμού.  Eφαρμόζεται σε συγκεκριμένα σημεία βελονισμού, μπλοκαρισμένους μεσημβρινούς και περιοχές πόνου.

Ένα πλεονέκτημα της χρήσης ηλεκτροβελονισμού είναι ότι μπορεί να καλύψει μεγαλύτερες περιοχές του σώματός σας από τον παραδοσιακό βελονισμό. Αυτή η ικανότητα καθιστά αυτόν τον τύπο βελονισμού πιο ακριβή από άλλους.

Βάση του Βελονισμού

Το Qi είναι μια θεμελιώδης έννοια στην κινεζική ιατρική. Πιστεύεται ότι είναι μια μορφή ενέργειας που είναι καθολική. Η πεποίθηση είναι ότι το Qi (τσι) σας μπορεί να είναι οποιαδήποτε εκδήλωση ενέργειας και ότι ο βελονισμός κινεί και ενεργοποιεί το τσι σας για να βοηθήσει το σώμα σας να θεραπευτεί.

Ο ηλεκτροβελονισμός έχει σκοπό να συνδέσει τον φυσικό και πνευματικό σας εαυτό. Υπάρχουν πιθανά οφέλη και για τα δύο μέρη του σώματός σας. Σωματικά, αυτή η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Πνευματικά, αυτή η θεραπεία έχει σκοπό να σας βοηθήσει να κατανοήσετε το τσι σας και την ενέργεια που έχετε γύρω σας. Ο ηλεκτροβελονισμός βοηθά να μπλοκάρετε τον πόνο σας ενεργοποιώντας βιοδραστικές χημικές ουσίες στο σώμα σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να μειώσει την ευαισθησία σας στον πόνο που νιώθετε. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα σας.

Όταν κάνετε ηλεκτροβελονισμό, ενεργοποιεί τις συμπαθητικές νευρικές ίνες σας. Ενεργοποιώντας αυτές τις ίνες, το σώμα σας απελευθερώνει ενδογενή οπιοειδή όπως οι ενδορφίνες, τα οποία βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής. Οι ενεργοποιημένες νευρικές ίνες μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των συναισθημάτων επίμονου πόνου. Αυτό το καθιστά μια καλή θεραπεία για χρόνιο πόνο και στρες.Επίσης μπορεί να βοηθήσει με καταστάσεις όπως νευρολογικές παθήσεις, χρόνιος πόνος ,μυικοί σπασμοί , παράλυση και πολλές άλλες .

Περισσότερα για την εκπαίδευση στον ηλεκτροβελονισμο δείτε ΕΔΩ

Περισσότερα για την εκαπαίδευση στις εναλλακτικές θεραπείες δείτε ΕΔΩ 

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή