2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Τι είναι και πώς λειτουργεί η ρεφλεξολογία
 Πώς λειτουργεί η Ρεφλεξολογία;

Η βασική θεωρία πίσω από τη ρεφλεξολογία είναι ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία ή "αντανακλαστικές περιοχές" στα πόδια, τα χέρια, και τα αυτιά που συνδέονται ενεργά με συγκεκριμένα όργανα και μέρη του σώματος μέσω ενεργειακών διαύλων στο σώμα.
 
Εφαρμόζοντας πίεση στις αντανακλαστικές περιοχές, ένας ρεφλεξολόγος "ξεμπλοκάρει" και προάγει την υγεία στην αντίστοιχη περιοχή του σώματος. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα περιοχών αντανακλαστικής απεικόνισης και των αντίστοιχων μερών τους:
 
Οι άκρες των ποδιών αντανακλούν το κεφάλι
Η καρδιά και το στήθος είναι πάνω στις αρθρώσεις των μεταταρσίων του ποδιού
Το ήπαρ, το πάγκρεας και τα νεφρά βρίσκονται στην καμάρα του ποδιού
Η μέση και τα έντερα είναι προς την πτέρνα
 
Σύμφωνα με τους ρεφλεξολόγους, η πίεση στα αντανακλαστικά σημεία βοηθά επίσης στην εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος και διεγείρει την απελευθέρωση ενδορφινών που συμβάλλουν στη μείωση του πόνου και του στρες.
 
Σε ποιές δυσλειτουργίες βοηθάει:
 
Στρες και συνθήκες που σχετίζονται με το άγχος
Πονοκεφάλους έντασης και ημικρανίες
Διαταραχές του πεπτικού συστήματος
Αρθρίτιδα
Αυπνία
Ορμονικές ανισορροπίες
Αθλητικά τραύματα
Οι διαταραχές της εμμήνου ρύσεως
Πεπτικά προβλήματα, όπως δυσκοιλιότητα κτλ.
Σκλήρυνση κατά πλάκας
Πόνος στην πλάτη, αυχένα, μέση, ώμο, αγκώνα, γόνατο
 
Η ρεφλεξολογία χρησιμοποιείται επίσης για μετεγχειρητική ή παρηγορητική φροντίδα. Μια έρευνα του 2015 που δημοσιεύτηκε στις ολοκληρωμένες θεραπείες για τον καρκίνο διαπίστωσε ότι το μασάζ ρεφλεξολογίας ήταν αποτελεσματικότερο για την ανακούφιση του πόνου από τον καρκίνο και του χειρουργικού άλγους από το μασάζ σώματος ή το μασάζ αρωματοθεραπείας.
 
Πώς γίνεται η συνεδρία ρεφλεξολογίας
  
Μια τυπική συνεδρία είναι περίπου 30 λεπτά και ξεκινά με την λήψη ιστορικού υγείας και συμβουλές για την υγεία και τον τρόπο ζωής σας. Ο ρεφλεξολόγος θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες για να προσαρμόσει το πρωτόκολλο ρεφλεξολογίας.
 
Στη συνέχεια, θα αφαιρέσετε τα παπούτσια και τις κάλτσες σας και να καθίσετε άνετα σε μια καρέκλα που ξαπλώνει ή σε ένα τραπέζι μασάζ. Ο ρεφλεξολόγος θα αξιολογήσει τα πόδια και θα τονώσει διάφορα σημεία για να εντοπίσει περιοχές αντανάκλασης.
 
Κάποιες χαλαρωτικές κινήσεις θα χρησιμοποιηθούν για τη θέρμανση των χεριών και των ποδιών. Στη συνέχεια εφαρμόζεται πίεση δακτύλου ή αντίχειρα στο πόδι χρησιμοποιώντας τεχνικές ρεφλεξολογίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κρέμα ή λάδι. Ο ρεφλεξολόγος μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει όργανα κάποια ξύλινα εργαλεία.

Σίγουρα, αναλόγως την πίεση, θα δράσει σε αντανακλαστικές περιοχές για την ανακούφιση και την εξισορρόπιση αυτών όπως και ολόκληρου του οργανισμού.
 
Πρέπει να πoνάει η ρεφλεξολογία;
 
Η ρεφλεξολογία δεν πρέπει να είναι επώδυνη. Αν αισθάνεστε δυσφορία, ενημερώστε τον ρεφλεξολόγο. Θα πρέπει να εργάζεται με τόση πίεση ώστε να είναι αποδεκτή από εσάς. Ορισμένες περιοχές μπορεί να είναι επώδυνες σχετικά και ο ρεφλεξολόγος χρειάζεται να περάσει επιπλέον χρόνο σε αυτά τα σημεία. Ο πόνος πρέπει να μειώνεται με την πίεση.
 
Πώς θα νιώθω αργότερα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ήρεμοι και χαλαροί μετά από μια συνεδρία ρεφλεξολογίας. Περιστασιακά, μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ναυτία, υπνηλία και μεταβολές της διάθεσης. Είναι φυσιολογικό καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να εξισορροπίσει. Τα συμπτώματα διαρκούν λίγη ώρα και μετά ηρεμούν. Μπορεί να θεωρηθεί σαν μία ένδειξη σωστής εφαρμογής της ρεφλεξολογίας.
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή