2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Τι είναι η ρεφλεξολογία;
 Η Ρεφλεξολογία είναι μια συναρπαστική και εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος εναλλακτικής θεραπείας. Θα μπορούσε κάποιος να πεί ότι είναι ταυτόχρονα επιστήμη και τέχνη. Επιστήμη γιατί βασίζεται σε φυσιολογική και νευρολογική μελέτη και τέχνη γιατί πολλά εξαρτώνται από το πόσο επιδέξια εφαρμόζουν οι θεραπευτές τις γνώσεις τους.

Τα πόδια (και τα χέρια) είναι ένας μικρόκοσμος του σώματος. Όλα τα όργανα, οι αδένες και τα μέρη του σώματος αντιπροσωπεύονται από αντανακλαστικά σημεία σε παρόμοια διάταξη στα πόδια. Οι τοποθεσίες και οι σχέσεις τους μεταξύ τους στα πόδια ακολουθούν ένα λογικό, ανατομικό μοτίβο που μοιάζει πολύ με αυτό του ίδιου του σώματος.
 
Εφαρμόζεται πίεση στις αντανακλαστικές περιοχές χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες τεχνικές αντίχειρα και δακτύλου. Αυτό προκαλεί φυσιολογικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο σώμα καθώς διεγείρεται δύναμη αυτοϊασης. Ως γενική αντίληψη, η επιστήμη της Ρεφλεξολογίας αναφέρει ότι, όπου υπάρχει ευαισθησία σε μια αντανακλαστική περιοχή, αυτό θα ήταν ένδειξη άγχους ή αδυναμίας στο αντίστοιχο όργανο ή μέρος του σώματος.
 
Στόχος της Ρεφλεξολογίας είναι να πυροδοτήσει την επιστροφή του οργανισμού σε κατάσταση ισορροπίας. Το πιο σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η μείωση της έντασης και η πρόκληση χαλάρωσης. Η χαλάρωση είναι το πρώτο βήμα προς την ομαλοποίηση και όταν το σώμα είναι χαλαρό είναι δυνατή η θεραπεία. Τα αιμοφόρα αγγεία δεν συστέλλονται, η κυκλοφορία ενισχύεται σημαντικά και κάθε κύτταρο του σώματος μπορεί να τροφοδοτηθεί σωστά με θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο. Τα όργανα του σώματος μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά.
 
Στη διάρκεια της θεραπείας ρεφλεξολογίας ο θεραπευτής διεγείρει όλα τα αντανακλαστικά σε μια συγκεκριμένη ακολουθία, σημειώνοντας οποιαδήποτε ευαισθησία ή πόνο. Η πίεση που ασκείται στις αντανακλαστικές περιοχές από συγκεκριμένες τεχνικές αντίχειρα και δακτύλου κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας Ρεφλεξολογίας έχει ως αποτέλεσμα μια ταχεία αυξημένη κίνηση των μορίων στις αντανακλαστικές περιοχές στα πόδια.
 
Δείτε περισσότερα για τη ρεφλεξολογία εδώ :  bit.ly/3uuAB6J
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή