2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Τι είναι η Ρεφλεξολογία;
Η ρεφλεξολογία είναι μια πρακτική που βασίζεται στην αρχή ότι υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές αντανάκλασης στα χέρια και τα πόδια που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες ή όργανα του σώματος. Οι νευρικές απολήξεις στα άκρα παρέχουν έναν «χάρτη» του υπόλοιπου σώματος. Μέσω της πίεσης σε συγκεκριμένες περιοχές των χεριών ή των ποδιών, η ρεφλεξολογία προάγει οφέλη όπως η χαλάρωση της έντασης, η βελτίωση της κυκλοφορίας και η υποστήριξη της ομαλοποιημένης λειτουργίας στη σχετική περιοχή του σώματος ενεργοποιώντας την ομοιόσταση.

Για ποια θέματα υγείας οφελεί η ρεφλεξολογία;
 
Σε γενικές γραμμές, η ρεφλεξολογία προορίζεται να μειώσει το γενικευμένο στρες και να βοηθήσει το σώμα να επιτύχει μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης και ομοιόστασης (δηλαδή, βέλτιστη ισορροπία των βιοχημικών και άλλων συστημάτων του σώματος). 
Ωστόσο, δεδομένου ότι η μάλαξη των ποδιών ή των χεριών είναι μια ευχάριστη και χαλαρωτική εμπειρία για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ρεφλεξολογία χεριών και ποδιών μπορεί να προωθήσει την ανακούφιση από το άγχος και την αίσθηση ευεξίας με τον ίδιο τρόπο όπως οποιαδήποτε άλλη μορφή μασάζ. Αυτή η πρακτική μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη συμπληρωματική θεραπεία για όλες σχεδόν τις δυσλειτουργίες καθώς ο ρεφλεξολόγος μπορεί να δράσει μέσω των αντανακλαστικών περιοχών σε όλο το σώμα δίχως να επιφέρει αντενδείξεις.
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή