2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Τι είναι η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική;

Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (ΠΚΙ) είναι ένα αρχαίο σύστημα υγείας και ευεξίας που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Βασίζεται στην ισορροπία, την αρμονία και την ενέργεια. Η ζωτική δύναμη της ζωής, που ονομάζεται τσί (Qi), διαπερνά το σώμα. Οποιαδήποτε ανισορροπία στο τσι μπορεί να προκαλέσει ασθένειες. Αυτή η ανισορροπία πιστεύεται συνήθως ότι προκαλείται από μια αλλαγή στις αντίθετες και συμπληρωματικές δυνάμεις που συνθέτουν το τσί, γνωστές ως yin και yang.

Ως Yin στην ανατολική κοσμοθεωρία θεωρείται το μέσα, το κάτω, το μπροστά, το εσωτερικό, το κρύο, ο χειμώνας, η υγρασία, το σκοτεινό, η ύλη, η λύπη, η γυναίκα, ο συντηρητισμός κ.α.

Ως Yang θεωρείται το έξω, το πάνω, το πίσω, το εξωτερικό, η ζέστη, το καλοκαίρι, η ξηρασία, το φωτεινό, η ενέργεια, η χαρά, ο άνδρας ο επαναστατισμός κ.α.

Όταν είναι εξισορροπημένα το yin και το yang, αισθανόμαστε υγιείς και καλά. Αν η ισορροπία αυτή διαταραχθεί νιώθουμε άρρωστοι. Για αυτό η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική στοχεύει στη δημιουργία αρμονίας και υγιούς ροής του τσι. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των εσωτερικών οργάνων του σώματος και των εξωτερικών στοιχείων της γης, της φωτιάς, του νερού, του ξύλου και του μετάλλου.

Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί διάφορες πρακτικές όπως :

Βελονισμό, πολύ λεπτές βελόνες που τοποθετούνται απαλά στο δέρμα σε συγκεκριμένα σημεία

Ασκήσεις κίνησεις και συγκέντρωσης , π.χ. Tai chi

Βεντούζες (Cupping) θερμαινόμενα κύπελλα που δημιουργούν αναρρόφηση στο δέρμα

Συνταγές με βότανα

Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια και στη Δύση. Οι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν για οτιδήποτε, από το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα έως τη μείωση του στρες, συνδυάζοντας τις μεθόδους της με αυτές της Δυτικής Ιατρικής.


Περισσότερα για την εκπαίδευση Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική μπορείτε να δείτε εδώ: 
Αθήνα: 
https://t.ly/8EcUr
Θεσσαλονίκη: https://t.ly/-5oA
Διαδικτυακά: https://t.ly/h85W3

Σεμινάρια – Εκπαίδευση


 
Άρθρα
« Επιστροφή