2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Τενοντίτιδα ώμου: βελονιστικά σημεία

 Η τενοντίτιδα είναι μία πάθηση που οφείλεται σε φλεγμονή των τενόντων και αποτελεί μία από τις πιο συχνές αιτίες για την εμφάνιση πόνου.

Οι τένοντες διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στην εκτέλεση των κινήσεων των άκρων μας, αφού χάρη σε αυτούς οι μύες εφάπτονται στα οστά και έτσι το χέρι ή το πόδι αποκτά τη δυνατότητα να κινηθεί στο χώρο.
Η πιό κοινή τενοντίτιδα είναι η τενοντίτιδα ώμου.  Η τενοντίτιδα ώμου χαρακτηρίζεται από οξύ πόνο ως πρωταρχικό σύμπτωμα και περιορίζει σημαντικά την κίνηση όλου του χεριού.

Πρόκειται για μια αρκετά επώδυνη εμπειρία, κυρίως όταν είναι χρόνια. Η δυτική ιατρική αντιμετωπίζει την τενοντίτιδα ώμου με φάρμακα, κυρίως αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά αλλά και με χειρουργική επέμβαση.

Προκειμένου να επωφεληθούμε από τη γνώση της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, μας έχει δοθεί ένα εξαιρετικό βελονιστικό σημείο για τενοντίτιδες, όπου κι αν παρουσιάζονται στο σώμα. Αυτό το σημείο ονομάζεται ΧΚ (χοληδόχος κύστη) 34 . Βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του σώματος, στην εσοχή μπροστά από την κεφαλή της περόνης. 

Δακτυλοπιέζουμε ρυθμικά το σημείο για να πετύχουμε διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος με στόχευση όλες τις τενοντίτιδες και τα προβλήματα σε συνδέσμους. Η κυριότερη λειτουργία του σημείου είναι ο συντονισμός της κίνησης του σώματος, πράγμα που μας δίνει το δικαίωμα να το δακτυλοπιέζουμε ακόμα και σε περιπτώσεις μετά από εγκεφαλικά. Επίσης το συγκεκριμένο βελονιστικό σημείο είναι βοηθητικό σε όλα τα προβλήματα της χολής.

Η ρεφλεξολογία μπορεί να απαλύνει ή και να απαλλάξει από τον πόνο της τενοντίτιδας αλλά και να ρυθμίσει τον οργανισμό έτσι ώστε να εξαλύψει το αίτιο.

Ο ενημερωμένος ρεφλεξολόγος κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, εκτός από τις ενδεδειγμένες ρεφλοξολογικές κινήσεις (ειδικό πρωτόκολλο για τον δέκτη), χρησιμοποιεί τα βελονιστικά σημεία και τα δακτυλοπιέζει ανάλογα με την πάθηση ή το πρόβλημα, έτσι ώστε ο οργανισμός του δέκτη να διεγερθεί και να ανακτήσει όσο το δυνατόν τη λειτουργία του.

Για πληροφορίες ή ραντεβού για συνεδρία ρεφλεξολογίας, ενημερωθείτε ΕΔΩ.
 
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή