2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Τα οφέλη του βελονιστικού σημείου Σπλήνα 6
Το SP 6 είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα σημεία και ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα. Επειδή το σημείο διασχίζει τους μεσημβρινούς σπλήνας, νεφρού και ήπατος, μπορεί να θεραπεύσει πολλές καταστάσεις που σχετίζονται με τα τρία όργανα. Είναι σημαντικό σημείο στη θεραπεία κάθε πεπτικής, γυναικολογικής και συναισθηματικής κατάστασης.

Λειτουργίες :
Ενισχύει τη σπλήνα και το στομάχι, διαλύει την υγρασία, εναρμονίζει το ήπαρ, ενισχύει τα νεφρά, τροφοδοτεί το αίμα και το γιν, ρυθμίζει την εμμηνόρροια, δροσίζει και αναζωογονεί το αίμα, ωφελεί την ούρηση, χαλαρώνει το Shen.

Ενδείξεις :
Στομάχι και σπλήνα (κακή πέψη, κακή όρεξη, έμετος), βομβρογγμός με κοιλιακή διάταση, διαταραχές της εμμήνου ρύσεως (ακανόνιστη εμμηνόρροια / αμηνόρροια / δυσμηνόρροια), σπερματογένεια, δυσουρία, ακράτεια ούρων, οίδημα.
Διάρροια, κολπική αιμορραγία, αιμορραγία της μήτρας, πρόπτωση της μήτρας, γυναικεία στειρότητα, ζάλη - ίλιγγος, ανικανότητα, πόνος στο πέος ή όσχεο, κήλη, παράλυση των κάτω άκρων πόδια, πόνος στο γόνατο, οίδημα ποδιών, κοιλιακό άλγος, κρύα άκρα, δερματικά εξανθήματα, έντονη αίσθηση βάρους στο σώμα.
Ασθένειες του αναπαραγωγικού συστήματος, ασθένειες του συστήματος των γεννητικών οργάνων, αιμορραγία μετά τον τοκετό, βλεφαροχαλίαση (χαλάρωση του δέρματος του βλεφάρου ), νεφρική ανεπάρκεια, χαλαρή κάτω γνάθο, έλεγχος πόνου, ψυχρότητα, υψηλή αρτηριακή πίεση, πνευμονική διάταση με βήχα φλέγματος και ανικανότητα να ξαπλώνει.

Τοποθεσία:
Το σημείο βρίσκεται 4 δάχτυλα πάνω από τα εσωτερικά σφυρά (δείτε φωτογραφία)

Μπορούμε να ενεργήσουμε τοπικά με δακτυλοπίεση, βελόνα, μόξα και μαγνήτες.
 
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή