2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Τα οφέλη της Ρεφλεξολογίας στην γενικότερη υγεία

Η ρεφλεξολογία είναι μια αρχαία θεραπευτική πρακτική βασισμένη στην αρχή ότι υπάρχουν αντανακλαστικά σημεία στα πόδια που αντιστοιχούν στα διάφορα όργανα και τους αδένες του σώματος. Θυμηθείτε ότι το ανθρώπινο πόδι είναι εξελικτικό θαύμα, ικανό να χειρίζεται εκατοντάδες τόνους δύναμης και το βάρος σας σε κίνηση. Έχει 42 μυς, 26 οστά, 33 αρθρώσεις, 250.000 ιδρωτοποιούς αδένες και τουλάχιστον 50 συνδέσμους και τένοντες-συν 15.000 απολήξεις νεύρων!

Στη ρεφλεξολογία η πίεση εφαρμόζεται σε αυτά τα αντανακλαστικά στα πόδια, γεγονός που προάγει την καλή υγεία. Εδώ είναι μερικά οφέλη για την υγεία του μασάζ ποδιών και ρεφλεξολογίας:

 • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος:
  Λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής, πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν σωστά τους μυς των ποδιών τους, εμποδίζοντας έτσι την καλή ροή του αίματος. Επίσης, σφιχτά, μυτερά παπούτσια - ειδικά ψηλά τακούνια - εμποδίζουν την κυκλοφορία. Δέκα λεπτά μασάζ ποδιών βοηθούν καθημερινά τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα του σώματος, κάτι που είναι απαραίτητο για τη γενική υγεία.
 • Βοηθά στη χαλάρωση:
  Μετά από μια κουραστική και αγχωτική ημέρα, ένα μασάζ ποδιών είναι ένας τρόπος χαλάρωσης, ιδιαίτερα μετά από μια κουραστική μέρα καθώς τα πόδια τείνουν να διογκώνονται. Το μασάζ και η ρεφλεξολογία από 5 έως 10 λεπτά πριν πάτε για ύπνο μπορεί να βελτιώσει το αίσθημα της γενικής ευημερίας.
 • Προωθεί τον καλύτερο ύπνο:
  Η καλύτερη στιγμή για να κάνετε μασάζ ποδιών είναι πριν πάτε για ύπνο. Ένα χαλαρωτικό μασάζ ποδιών βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό βοηθά στην επίτευξη του καλύτερου ύπνου.
 • Ανακουφίζει τους πόνους του σώματος:
  Αυτό είναι το καλύτερο μέρος της ρεφλεξολογίας. Εάν γίνει προσεκτικά, αντιμετωπίζει πόνους όπως πονοκεφάλους, ημικρανίες, πόνο στον αυχένα, μέση, πλάτη.
 • Βελτιώνει τη διάθεση και καταπολεμά την κατάθλιψη:
  Το μασάζ ποδιών και η ρεφλεξολογία βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Ορισμένα σημεία στα πόδια βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων κατάθλιψης. Η μασάζ σε αυτά τα σημεία ή η πίεση σε αυτά για λίγα λεπτά 2 ή 3 φορές την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων κατάθλιψης.
 • Κάνει τα πόδια πιο υγιή:
  Ένας εύκολος τρόπος για να κρατήσετε τα πόδια σας υγιή και χωρίς προβλήματα είναι ένα κανονικό μασάζ ποδιών. Βοηθάει στην τόνωση των μυών γύρω από τα πόδια σας, μειώνει τη δυσκαμψία και μειώνει ακόμη και τον πόνο στους αστραγάλους. Επιπλέον, ένα σύντομο μασάζ 5 λεπτών ποδιών καθημερινά θα κάνει τους αστραγάλους σας ισχυρούς και ευέλικτους, αποτρέποντας έτσι δυσάρεστο τραυματισμό αστραγάλου και ποδιού .
 • Ανακουφίζει οίδημα 
  Το κανονικό μασάζ ποδιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιδράσεων του οιδήματος, στα πόδια και τους αστραγάλους λόγω της κατακράτησης υγρών. Αυτό είναι πολύ συχνό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά κατά το τελευταίο τρίμηνο.
 • ExtraTip : Έχει βρεθεί ότι το μασάζ στα πόδια σας με ζεστό ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας μπορεί να προσφέρει πολύ ανακούφιση από τον πόνο και τη φλεγμονή που προκαλείται από τενοντίτιδα των ποδιών.
Σαφώς υπάρχει διαχωρισμός στο μασάζ και την ρεφλεξολογία. Μασάζ στα πέλματα θεωρούμε την μάλαξη στην ευρύτερη περιοχή των ποδιών ενώ ρεφλεξολογία είναι η δαχτυλοπίεση σε συγκεκριμένα σημεία με σκοπό την εξισορρόπιση του οργανισμού.

 

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή