2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Σπουδές: Επαγγελματίας ρεφλεξολόγος
 Με αφορμή μια ερώτηση που δεχθήκαμε στην σελίδα μας στο Facebook  θα ήθελα να απαντήσω ευρύτερα μέσα από την Θεματολογία στην ιστοσελίδα μας.

Η ερώτηση ήταν “Μετά την εκπαίδευση των 6 Σαβ/κων είναι κάποιος έτοιμος να πάρει άδεια και να ανοίξει δικό του χώρο εξασκώντας την ρεφλεξολογία ως επαγγελματίας;”

Φυσικά απαντήσαμε άμεσα και εδώ θα αναπτύξουμε λίγο τον τίτλο “Επαγγελματίας Ρεφλεξολόγος”. Παρακάτω θα θέσουμε κάποια ερωτήματα και θα δίνουμε τις απαντήσεις.

-Γιατί θέλει κάποιος να μάθει ρεφλεξολογία;

Γιατί ενδεχομένως βίωσε τα αποτελέσματα της ρεφλεξολογίας και ενθουσιάστηκε με αυτά

Γιατί άκουσε “καλά λόγια” την ρεφλεξολογία

Γιατί ψάχνει επαγγελματικό προσανατολισμό

-Θα μάθει “οικογενειακή” εκπαίδευση ή επαγγελματική;

Προσωπικά πιστεύω ότι ο σκοπός είναι να ΜΑΘΕΙ ρεφλεξολογία. Δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά. Η ρεφλεξολογία είναι μία όπως και οι βασικές αρχές της. Η διαφορά είναι στο τρόπο που η σχολή ενεργεί ως προς την διδασκαλία.

Μου αρέσει να λέω ότι η ρεφλεξολογία είναι απλή και εύκολη. Στην εικόνα του κειμένου η μαθητές από τον δεύτερο μήνα άρχισαν να σκέφτονται σαν ρεφλεξολόγοι. Η διαφορά μας σαν σχολή είναι ότι εκπαιδεύουμε τους αυριανούς ρεφλεξολόγους να σκέφτονται και να δημιουργούν πρωτόκολλα για την κάθε περίπτωση.

Από την αρχή τους προμηθεύουμε με πάνω από 100 έτοιμα πρωτόκολλα σαν βάση για να ξεκινάνε. Αλλά ο σκοπός είναι να σκέφτονται και να ανιχνεύουν την αντανάκλαση.

-Τι προυποθέσεις χρειάζονται για να γίνει κάποιος Επαγγελματίας Ρεφλεξολόγος;

ΚΑΜΙΑ. Απολύτως καμία. Η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει σε όλους να ανοίξουν γραφεία και να εργάζονται ως επαγγελματίες ρεφλεξολόγοι ή εναλλακτικοί θεραπευτές. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Για του λόγου το αληθές μπορείτε να ρωτήσετε οποιονδήποτε λογιστή ή να απευθυνθείτε στην εφορία στην οποία ανήκετε.

Για να είναι κάποιος επαγγελματίας και να βιοπορίζεται από την ρεφλεξολογία πρέπει να έχει καλή και ποιοτική εκπαίδευση αλλά να συνεχίσει να μαθαίνει και να ενημερώνεται. Η ρεφλεξολογία δεν έχει όρια….

Σεμινάρια – Εκπαίδευση
 
Άρθρα
« Επιστροφή