2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Σημείο μεσημβρινού Νεφρού 1 (δείτε τα οφέλη)
Ρεφλεξολογικά, οι νεφροί βρίσκονται στην δεύτερη (κυρίως) και τρίτη κάθετη ζώνη, ανάμεσα στις οριζόντιες ζώνες του διαφράγματος και της μέσης, πιο κοντά όμως (ακουμπούν) στη γραμμή της μέσης.
Οι ουρητήρες, ξεκινούν από το κάτω-έσω σημείο των νεφρών στα όρια πρώτης-δεύτερης ζώνης, έχοντας καθοδική και ελαφρώς πλάγια πορεία προς το έσω όριο της γραμμής της λεκάνης, όπου συναντούν την ουροδόχο κύστη.
Από τη σκοπιά της Π.Κ.Ι., οι Νεφροί είναι όργανα zang, δηλαδή συμπαγή, άρα yin και βρίσκονται στον Κάτω Θερμαστή. Οι Νεφροί, από την προσέγγιση της Π.Κ.Ι. επιτελούν πολλές ακόμη σημαντικές εργασίες: αποθηκεύουν την πεμπτουσία Jing και κυβερνούν τη γέννηση, την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή, κυβερνούν το Νερό του σώματος, ελέγχουν την εισπνοή, ελέγχουν τα οστά και τα δόντια, εκδηλώνεται εξωτερικά στα αυτιά και στα μαλλιά, ελέγχει τις δύο κατώτερες οπές, τα γεννητικά όργανα, φιλοξενούν τη δύναμη της θέλησης (Zhi).
Ο μεσημβρινός του Νεφρού έχει 27 σημεία με διαφορετικές δράσεις-επιρροές το καθένα. Το σημείο Ν1 βρίσκεται ανάμεσα στο 2-3ο δάχτυλο στην οριζόντια ζώνη του διαφράγματος.
Μπορεί να βοηθήσει στις παρακάτω περιπτώσεις:
-Πονοκέφαλος στην κορυφή του κεφαλιού
-Κατεβάζει το υπερβολικό Yang
-Αυπνία
-Αγχος
-Υπέρταση
-Σπασμοί
-Δυσκοιλιότητα
-Διαταραχές εμμηνόπαυσηςΣεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή