2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία: Τί προσφέρει στον οργανισμό
Πολλοί γνωρίζουν την ρεφλεξολογία ή έχουν ακούσει γι αυτήν. Ας αναφέρουμε παρακάτω τι προσφέρει η ρεφλεξολογία στον οργανισμό.

 Η Ρεφλεξολογία είναι μια θεραπεία που βασίζεται στην αρχή ότι υπάρχουν περιοχές και σημεία στα πόδια, τα χέρια και τα αυτιά που συνδέονται μέσω του νευρικού συστήματος με τα αντίστοιχα μέρη του σώματος. Όταν εφαρμόζεται πίεση σε αυτές τις περιοχές και τα σημεία διεγείρει την κίνηση της ενέργειας κατά μήκος των νευρικών καναλιών και βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας και της ομοιόστασης  στο σώμα.

Υπάρχουν περίπου 7.000 νευρικές απολήξεις στο ανθρώπινο πόδι και κάθε ένα από αυτά είναι ένα σημείο αντανακλαστικό που αντιστοιχεί σε ένα τμήμα σώματος. Οι ρεφλεξολόγοι χρησιμοποιούν ειδικούς χειρισμούς δακτύλων  για να διεγείρουν αυτά τα αντανακλαστικά σημεία και ξέρουν ακριβώς ποια περιοχή του ποδιού αντιστοιχεί σε ποιο τμήμα του σώματος.

Η Ρεφλεξολογία έχει πολυπληθή οφέλη και μόνο. Παρακάτω είναι τα κυριότερα:

ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Η ρεφλεξολογία είναι γνωστό ότι ανοίγει νευρικές οδούς και πλημμυρίζει το νευρικό σύστημα με δραστηριότητα νευρώνων που βάζει το σώμα σε πιο χαλαρή κατάσταση. Με την παροχή μιας αφθονίας χαλάρωσης στο σύστημά σας, η ρεφλεξολογία μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση ηρεμίας σε όλο το σώμα και το μυαλό σας. Μπορεί λοιπόν να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει τις διαταραχές ύπνου όπως η αϋπνία και να βοηθήσει το σώμα σας να επιστρέψει στους φυσιολογικούς, υγιείς κιρκάδιους ρυθμούς του.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΥΡΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

Με την ηλικία των οργάνων, οι νευρικές απολήξεις γίνονται λιγότερο και λιγότερο ευαίσθητες στα άκρα τμήματα του σώματός μας. Το άνοιγμα και ο καθαρισμός των νευρικών οδών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ευελιξίας των νεύρων και των κυττάρων στα διάφορα όργανα του σώματος. Οι νευρικές διαβάσεις είναι ουσιαστικά σαν τους μύες, είναι εξαιρετικά ευεργετικό και κρίσιμο για την υγεία σας να τους κρατήσετε δραστήριους.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

Ενισχύοντας τα νεύρα σας και ανοίγοντας τα νευρικά σας μονοπάτια, οι πληροφορίες ρέουν πολύ γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα στον εγκέφαλο σας, που θα τον βοηθήσουν να χειριστεί τη διαδικασία τις πληροφορίες ταχύτερα, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα πολύ πιο γρήγορες γνωστικές και φυσικές αντιδράσεις και ώθηση στη μνήμη σας.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ

Αποτελεσματικά το πιο γνωστό όφελος της ρεφλεξολογίας είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος σε όλο το σώμα σας, που σημαίνει ότι το αίμα μαζί με το οξυγόνο κυκλοφορούν και παραδίδονται μέσω του σώματος πιο αποτελεσματικά. Η βελτίωση στην κυκλοφορία σημαίνει επίσης ότι περισσότερο οξυγόνο φτάνει στα ζωτικά συστήματα οργάνων που βελτιστοποιούν τη λειτουργία τους και αυξάνουν περαιτέρω το μεταβολισμό. Η απελευθέρωση οξυγόνου μέσω του σώματος έχει επίσης ως αποτέλεσμα ταχύτερη επούλωση και επανεμφάνιση κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβη.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΞΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Με τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, η Ρεφλεξολογία βελτιώνει τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης και βοηθά στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης ασθενειών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα εξάλειψης των τοξινών και άλλων ξένων στοιχείων, προστατεύοντας έτσι το σώμα σας από διάφορες ασθένειες και συνθήκες υγείας που συχνά συμβαίνουν ως αποτέλεσμα ενός συμβιβασμένου ουροποιητικού συστήματος.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μια σωστή συνεδρία ρεφλεξολογίας μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργικότητα πολλών οργάνων στο σώμα σας, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερο μεταβολισμό, το οποίο σε αντάλλαγμα θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε περισσότερη ενέργεια στο σώμα σας. Εάν αισθάνεστε υποτονικοί ή χρειάζεστε ώθηση στην ενέργεια σας, κλείστε την επόμενη συνεδρία ρεφλεξολογίας με έναν ειδικό ρεφλεξολόγο.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΩΝ

Μία από τις πιο συνηθισμένες εφαρμογές της ρεφλεξολογίας είναι η μείωση της σοβαρότητας των ημικρανιών και των πονοκεφάλων με την ανακούφιση της έντασης στους μύες που συχνά οδηγούν σε τέτοιες καταστάσεις. Δεδομένου ότι τα στρες και οι ψυχολογικοί παράγοντες συχνά εκδηλώνονται στα σωματικά συμπτώματα μιας ημικρανίας, οι πονοκέφαλοι που προκαλούνται από το άγχος μπορούν επίσης να εξαλειφθούν χρησιμοποιώντας ρεφλεξολογία.

Πληροφορίες για τις συνεδρίες ρεφλεξολογίας θα βρείτε ΕΔΩ

Πληροφορίες για την εκπαίδευση θα βρείτε ΕΔΩ

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή