2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία στο σπίτι - Υπογονιμότητα
Υπογονιμότητα ορίζεται ως μη ικανή να μείνει έγκυος μία γυναίκα παρόλο που έχει συχνό, ελεύθερο σεξ για τουλάχιστον ένα χρόνο για τα περισσότερα ζευγάρια. 
Η υπογονιμότητα μπορεί να οφείλεται σε ένα ζήτημα είτε με εσάς είτε με το σύντροφό σας ή έναν συνδυασμό παραγόντων που εμποδίζουν την εγκυμοσύνη. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες που βελτιώνουν σημαντικά τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυες.
Μερικές φορές, μια γυναίκα με στειρότητα μπορεί να έχει ακανόνιστες ή απούσες εμμηνορροϊκές περιόδους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας άντρας με στειρότητα μπορεί να έχει κάποια σημάδια ορμονικών προβλημάτων, όπως αλλαγές στην ανάπτυξη των μαλλιών ή σεξουαλική λειτουργία.
Τα περισσότερα ζευγάρια τελικά θα συλλάβουν, με ή χωρίς θεραπεία.
 
Πιθανώς δεν χρειάζεται να δείτε έναν ειδικό σχετικά με τη υπογονιμότητα, εκτός αν προσπαθείτε τακτικά να μείνετε έγκυος για τουλάχιστον ένα χρόνο. Οι γυναίκες πρέπει να συζητήσουν νωρίτερα αν:
Είναι ηλικίας 35 ετών και άνω και προσπαθούν να συλλάβουν για έξι μήνες ή περισσότερο
Είναι άνω των 40 ετών
Έχουν ακανόνιστες ή απουσιάζουσες περιόδους
Έχουν πολύ οδυνηρές περιόδους
Έχουν γνωστά προβλήματα γονιμότητας
Έχουν διαγνωστεί με ενδομητρίωση ή φλεγμονώδη νόσο της πυέλου
Είχαν πολλαπλές αποβολές
Έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο
 
Οι άνδρες πρέπει να μιλήσουν με έναν ειδικό εάν έχουν:
Χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων ή άλλα προβλήματα με το σπέρμα
Ιστορικό όρχεων, προστάτη ή σεξουαλικών προβλημάτων
Μικρούς όρχεις ή πρήξιμο στο όσχεο
Άλλους στην οικογένειά σας με προβλήματα στειρότητας

Η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει συμπληρωματικά με οποιαδήποτε θεραπεία ακολουθείτε και με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.
Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε τις αντανακλαστικές περιοχές του αναπαραγωγικού συστήματος για γυναίκες και άνδρες καθώς και κάποια ρεφλεξολογικά σημεία του ενδοκρινικού συστήματος.
Η συχνή διέγερση των σημείων για 1 λεπτό/ 5-6 φορές ανά συνεδρία, 2-3 φορές την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στην υπογονιμότητα. Φυσικά ένας επαγγελματίας ρεφλεξολόγος θα εστιάσει ενδεχομένως και σε άλλα σημεία καθώς θα εφαρμόσει εξατομικευμένο πρωτόκολλο.
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή