2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία στο σπίτι - Πονοκέφαλος
 Ο πονοκέφαλος ή κεφαλαλγία είναι ίσως το συχνότερο σύμπτωμα που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους. Έχει υπολογιστεί ότι στην Ελλάδα περίπου 1.000.000 άτομα υποφέρουν από πονοκέφαλο. Μπορεί να εμφανίζεται αιφνίδια ή σταδιακά, να διαρκεί από λίγα λεπτά μέχρι μερικές μέρες, να επαναλαμβάνεται συχνότερα ή αραιότερα, να έχει σταθερή ή μεταβαλλόμενη ένταση, να αφορά το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλιού, τους ώμους και τον αυχένα ή να είναι περισσότερο εντοπισμένος (στο μέτωπο, στο πλάι, γύρω από τα μάτια, στη μία πλευρά του κεφαλιού, κλπ.), να είναι έντονος ή ήπιος.

Ο πονοκέφαλος μπορεί να μοιάζει με πίεση, σφίξιμο, «σφυριές» και να συνοδεύεται ή όχι με άλλα συμπτώματα, όπως ναυτία, εμετός, ζάλη, ανορεξία, αδυναμία συγκέντρωσης, νευρικότητα, κόπωση, αϋπνία, κ.ά. Η ακριβής αιτιολογία των πονοκεφάλων δεν είναι γνωστή.
Η ρεφλεξολογία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στον πονοκέφαλο. Ένα πρωτόκολλο που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι είναι αυτό της εικόνας. Οι κινήσεις-μαλάξεις αφορούν το μεγάλο δάχτυλο που αντανακλά την περιοχή της κεφαλής, την υπόφυση, το διάφραγμα και το ηλιακό πλέγμα. Οι πιέσεις πρέπει να είναι με λίγη ένταση έτσι ώστε να αισθάνεστε αμέσως ανακούφιση. Εφαρμόστε μαλάξεις στα σημεία για 30-40΄΄ δευτερόλεπτα για το κάθε σημεία και επαναλάβετε 5-6 φορές. Μπορείτε να το επαναλάβετε το πρωτόκολλο 3 φορές την ημέρα.

Είμαστε στην διάθεση σας να δημιουργήσουμε χάρτη για συγκεκριμένες παθήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας στο messenger της σελίδας Reflexologia.gr στο Facebook. Πατήστε ΕΔΩ

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή