2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία στο σπίτι - Κρίσεις πανικού
 Οι κρίσεις πανικού περιλαμβάνουν ξαφνικά αισθήματα τρόμου που εμφανίζονται χωρίς προειδοποίηση. Αυτές οι κρίσεις μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου . Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κρίσεις πανικού μπορεί να πιστεύουν ότι έχουν καρδιακή προσβολή ή να πεθαίνουν ή ακόμη και να τρελαίνονται. Ο φόβος και ο τρόμος που βιώνει ένα άτομο κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού δεν είναι ανάλογος με την πραγματική κατάσταση και μπορεί να μην σχετίζονται με αυτό που συμβαίνει γύρω του. Τα περισσότερα άτομα με κρίσεις πανικού παρουσιάζουν πολλά από τα ακόλουθα συμπτώματα :
 
-Ταχυκαρδία
-Αίσθημα αδυναμίας, λιποθυμίας ή ζάλης
-Μούδιασμα ή μούδιασμα στα χέρια και τα δάχτυλα
-Αίσθηση τρόμου, ή επικείμενη καταστροφή ή θάνατο
-Αίσθημα ιδρώτα ή ρίγη
-Πόνοι στο στήθος
-Δυσκολίες στην αναπνοή
-Αίσθημα απώλειας ελέγχου
 
Οι κρίσεις πανικού είναι γενικά σύντομες, διαρκούν λιγότερο από 10 λεπτά, αν και ορισμένα από τα συμπτώματα μπορεί να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα άτομα που έχουν υποστεί μία κρίση πανικού διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν στο μέλλον κρίσεις πανικού από εκείνους που δεν έχουν υποστεί ποτέ κρίση πανικού. Όταν οι κρίσεις συμβαίνουν επανειλημμένα και υπάρχει ανησυχία για την ύπαρξη περισσότερων επεισοδίων, ένα άτομο θεωρείται ότι έχει μια κατάσταση γνωστή ως διαταραχή πανικού .

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο ΑΡΘΡΟ

  Η ρεφλεξολογία έχει πολύ καλά αποτελέσματα στις κρίσεις πανικού καθώς μειώνει αισθητά το φαινόμενο και εμφανίζεται με την πάροδο του χρόνου σπανιότερα. Στην εικόνα έχουμε έναν χάρτη ρεφλεξολογίας που μπορείτε να ακολουθήσετε. Οι κινήσεις πρέπει να γίνονται και στα δύο πέλματα στην πελματιαία πλευρά των πελμάτων . Μέγιστη διάρκεια στο σημείο δουλεύουμε 1 λεπτό για 5-6 επαναλήψεις. Η συνεδρία μπορεί να γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα. Σημαντικός παράγοντας είναι η διατροφή και ο τρόπος ζωής. (η εικόνα αφορά χρήση της ρεφλεξολογίας στο σπίτι και όχι ρεφλεξολογικό πρωτόκολλο)

Πληροφορίες για επαγγελματική συνεδρία ρεφλεξολογίας θα βρείτε
ΕΔΩΕίμαστε στην διάθεση σας να δημιουργήσει η ομάδα των δασκάλων της σχολής ρεφλεξολογίας, χάρτη για συγκεκριμένες ατομικές παθήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας στο messenger της σελίδας Reflexologia.gr στο Facebook. Πατήστε ΕΔΩ
Ρεφλεξολόγος - Εισηγητής
στην Σχολή 
www.reflexologia.gr
https://www.facebook.com/christos.theodosiadis.3
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή