2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία στο σπίτι - Εμβοές
Εμβοές είναι ο ήχος που ακούμε στο κεφάλι χωρίς εξωτερική πηγή. Για πολλούς, είναι ένας ήχος κουδουνίσματος, ενώ για άλλους ακούγεται σαν να βουίζει, χτυπάει, σφυρίζει, βρυχάται ή ακόμα και φωνάζει. Ο ήχος μπορεί να προέρχεται από το ένα αυτί ή και τα δύο, από το εσωτερικό του κεφαλιού ή από απόσταση. Μπορεί να είναι σταθερή ή διαλείπουσα, σταθερή ή παλμική η ένταση.

Σχεδόν όλοι έχουμε εμβοές για μικρό χρονικό διάστημα εάν εκτεθούμε σε εξαιρετικά δυνατό θόρυβο. Για παράδειγμα, η συμμετοχή σε μια δυνατή συναυλία μπορεί να προκαλέσει εμβοές μικρής διάρκειας. Ορισμένα φάρμακα (ειδικά η ασπιρίνη και άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα που λαμβάνονται σε υψηλές δόσεις) μπορεί να προκαλέσουν εμβοές που εξαφανίζονται όταν το φάρμακο διακοπεί.

Η ρεφλεξολογία έχει πολύ καλά αποτελέσματα στις εμβοές καθώς μειώνει αισθητά τον ήχο που ακούμε. Στην εικόνα έχουμε έναν χάρτη ρεφλεξολογίας που μπορείτε να ακολουθήσετε. Οι κινήσεις πρέπει να γίνονται και στα δύο πέλματα στην πελματιαία και ραχιαία πλευρά των πελμάτων (1). Μέγιστη διάρκεια στο σημείο δουλεύουμε 1 λεπτό για 5-6 επαναλήψεις. Η συνεδρία μπορεί να γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα. Σημαντικός παράγοντας είναι η διατροφή και ο τρόπος ζωής. (η εικόνα αφορά χρήση της ρεφλεξολογίας στο σπίτι και όχι ρεφλεξολογικό πρωτόκολλο)
Είμαστε στην διάθεση σας να δημιουργήσει η ομάδα των δασκάλων της σχολής ρεφλεξολογίας, χάρτη για συγκεκριμένες ατομικές παθήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας στο messenger της σελίδας Reflexologia.gr στο Facebook. Πατήστε ΕΔΩ
Ρεφλεξολόγος - Εισηγητής
στην Σχολή 
www.reflexologia.gr
https://www.facebook.com/christos.theodosiadis.3
Σεμινάρια – Εκπαίδευση


 
Άρθρα
« Επιστροφή