2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία στο σπίτι - Εμμηνόπαυση
 Η εμμηνόπαυση είναι όταν μια γυναίκα σταματά να έχει περιόδους και δεν μπορεί πλέον να μείνει έγκυος φυσικά.
Οι περίοδοι συνήθως αρχίζουν να γίνονται λιγότερο συχνές για λίγους μήνες ή χρόνια πριν σταματήσουν εντελώς. Μερικές φορές μπορούν να σταματήσουν ξαφνικά.
Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης που εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 45 και 55 ετών, καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων μιας γυναίκας μειώνονται. 
Αλλά περίπου 1 στις 100 γυναίκες βιώνουν την εμμηνόπαυση πριν από την ηλικία των 40 ετών. Αυτό είναι γνωστό ως πρόωρη εμμηνόπαυση ή πρόωρη ανεπάρκεια των ωοθηκών.
 
Συμπτώματα της εμμηνόπαυσης
Οι περισσότερες γυναίκες θα εμφανίσουν συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι αρκετά σοβαρά και να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις καθημερινές δραστηριότητες.
 
Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:
  • εξάψεις
  • νυχτερινές εφιδρώσεις
  • κολπική ξηρότητα και δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ
  • δυσκολία στον ύπνο
  • χαμηλή διάθεση ή άγχος
  • μειωμένη σεξουαλική επιθυμία (λίμπιντο)
  • προβλήματα με τη μνήμη και τη συγκέντρωση
  • Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να ξεκινήσουν μήνες ή ακόμα και χρόνια πριν σταματήσουν οι περίοδοι σας και να διαρκέσουν περίπου 4 χρόνια μετά την τελευταία περίοδο, αν και μερικές γυναίκες τα βιώνουν για πολύ περισσότερο.

Η ρεφλεξολογία έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην εμμηνόπαυση καθώς μειώνει αισθητά τα συμπτώματα και επιφέρει εξισορρόπιση στον οργανισμό. Στην εικόνα έχουμε έναν χάρτη ρεφλεξολογίας που μπορείτε να ακολουθήσετε. Οι κινήσεις πρέπει να γίνονται και στα δύο πέλματα στην πελματιαία και εξωτερική πλευρά των πελμάτων (1). Μέγιστη διάρκεια στο σημείο δουλεύουμε 1 λεπτό για 5-6 επαναλήψεις. Η συνεδρία μπορεί να γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα. Σημαντικός παράγοντας είναι η διατροφή και ο τρόπος ζωής. (η εικόνα αφορά χρήση της ρεφλεξολογίας στο σπίτι και όχι ρεφλεξολογικό πρωτόκολλο)Είμαστε στην διάθεση σας να δημιουργήσει η ομάδα των δασκάλων της σχολής ρεφλεξολογίας, χάρτη για συγκεκριμένες ατομικές παθήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας στο messenger της σελίδας Reflexologia.gr στο Facebook. Πατήστε ΕΔΩ

 
 
Ρεφλεξολόγος - Εισηγητής
στην Σχολή 
www.reflexologia.gr
https://www.facebook.com/christos.theodosiadis.3


Σεμινάρια – Εκπαίδευση


 
Άρθρα
« Επιστροφή