2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία στο σπίτι - Δυσκοιλιότητα
 Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκοιλιότητα από καιρό σε καιρό. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ασθένεια, αδράνεια, ταξίδια, φάρμακα και άλλες περιπτώσεις. Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι οξεία, που σημαίνει ότι πηγαίνει είναι για λίγο καιρό.  
Μπορεί επίσης να είναι ένα σύμπτωμα μιας ασθένειας του εντέρου. Η απότομη έναρξη της δυσκοιλιότητας που επιμένει, είναι εξαιρετικά οδυνηρή ή συνοδεύεται από πυρετό, αιμορραγία ή έμετο θα πρέπει να αναφέρεται αμέσως σε γιατρό.
Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. 
Για πολλούς άλλους, η δυσκοιλιότητα είναι μια χρόνια καθημερινή κατάσταση που έχει παραμείνει για πολλά χρόνια, ίσως από την παιδική ηλικία. Η ιατρική ορίζει ότι έχει κάποιος δυσκοιλιότητα όταν πηγαίνει τουαλέτα λιγότερο από 3 φορές την εβδομάδα. 
Παρόλο που η δυσκοιλιότητα είναι κοινή, είναι ένα από τα πιο δύσκολα συμπτώματα του εντέρου που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Η ρεφλεξολογία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, πολλές φορές από την πρώτη συνεδρία. Συνήθως χρειάζονται 4-6 συνεδρίες στις περισσότερες περιπτώσεις και ποικίλλει ανάλογα ανάλογα την χρονιότητα, την ηλικία και τον τρόπο ζωής/διατροφής.
Όσο αφορά την ρεφλεξολογία για δυσκοιλιότητα στο σπίτι, στον χάρτη του άρθρου θα βρείτε τις αντανακλαστικές περιοχές  των εντέρων. Το πιθανότερο είναι να εντοπίσετε ενόχληση από την μάλαξη στο συγκεκριμένο σημείο. Αν δεν αισθανθείτε ενόχληση, πιθανόν να χρειάζεται περισσότερη πίεση για είναι αδρανές το έντερο για μεγαλύτερο διάστημα.
Μπορείτε να μαλάξετε για 1-2΄ λεπτά και να επαναλαμβάνετε 3-4 φορές την ημέρα. Ιδανικά χρησιμοποιήστε ένα μπαλάκι με προεξοχές που δείξαμε σε προηγούμενο άρθρο ή ένα ξυλάκι ρεφλεξολογία.

Είμαστε στην διάθεση σας να δημιουργήσουμε χάρτη για συγκεκριμένες παθήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας στο messenger της σελίδας Reflexologia.gr στο Facebook. Πατήστε 
ΕΔΩ

 
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή