2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία στο σπίτι - Αιμορροΐδες
 Οι αιμορροΐδες είναι πρησμένες φλέβες στον πρωκτό και στο κάτω ορθό, παρόμοια με τους κιρσούς. Οι αιμορροΐδες μπορούν να αναπτυχθούν εντός του ορθού (εσωτερικές αιμορροΐδες) ή κάτω από το δέρμα γύρω από τον πρωκτό (εξωτερικές αιμορροΐδες).
Σχεδόν τρεις στους τέσσερις ενήλικες θα έχουν αιμορροΐδες κατά καιρούς. Οι αιμορροΐδες έχουν πολλές αιτίες, αλλά συχνά η αιτία είναι άγνωστη.
Ευτυχώς, υπάρχουν αποτελεσματικές επιλογές για τη θεραπεία των αιμορροΐδων. Πολλοί άνθρωποι ανακουφίζονται με θεραπείες στο σπίτι και αλλαγές στον τρόπο ζωής.
 
Συμπτώματα
Τα σημεία και τα συμπτώματα των αιμορροΐδων συνήθως εξαρτώνται από τον τύπο της αιμορροΐδας.
 
Εξωτερικές αιμορροΐδες
  • Αυτές είναι κάτω από το δέρμα γύρω από τον πρωκτό. Τα σημεία και τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:
  • Κνησμός ή ερεθισμός στην πρωκτική περιοχή
  • Πόνος ή δυσφορία
  • Οίδημα γύρω από τον πρωκτό
  • Αιμορραγία
Εσωτερικές αιμορροΐδες
Οι εσωτερικές αιμορροΐδες βρίσκονται στο ορθό. Συνήθως δεν μπορείτε να τις δείτε ή να τις αισθανθείτε και σπάνια προκαλούν δυσφορία. Ωστόσο ο ερεθισμός όταν κινούνται στην περιοχή τα κόπρανα, μπορεί να προκαλέσει:
  • Ανώδυνη αιμορραγία κατά τις κινήσεις του εντέρου. Μπορεί να παρατηρήσετε μικρές ποσότητες φωτεινού κόκκινου αίματος στην τουαλέτα.
  • Μια αιμορροΐδα μπορεί να περάσει από το άνοιγμα του πρωκτού (παρατεταμένη ή προεξέχουσα αιμορροΐδα), με αποτέλεσμα πόνο και ερεθισμό.
 Η ρεφλεξολογία έχει πολύ καλά αποτελέσματα στις αιμορροΐδες καθώς καταπραΰνει τις ενοχλήσεις που προκαλούν. Στην εικόνα έχουμε έναν χάρτη ρεφλεξολογίας που μπορείτε να ακολουθήσετε. Οι κινήσεις πρέπει να γίνονται και στα δύο πέλματα στην εσωτερική και πελματιαία πλευρά. Μέγιστη διάρκεια στο σημείο δουλεύουμε 1 λεπτό για 5-6 επαναλήψεις. Η συνεδρία μπορεί να γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα. Σημαντικός παράγοντας είναι η διατροφή και ο τρόπος ζωής.Είμαστε στην διάθεση σας να δημιουργήσει η ομάδα των δασκάλων της σχολής ρεφλεξολογίας, χάρτη για συγκεκριμένες ατομικές παθήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας στο messenger της σελίδας Reflexologia.gr στο Facebook. Πατήστε ΕΔΩ


 
 
Ρεφλεξολόγος - Δάσκαλος
στην Σχολή 
www.reflexologia.gr
https://www.facebook.com/christos.theodosiadis.3
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή