2316 016 726        Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 10:00-14:00 & 17:00-21:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία στο σπίτι - Αϋπνία
 Η αϋπνία είναι μια συνηθισμένη διαταραχή του ύπνου που μπορεί να σας δυσκολεύει να αποκοιμηθείτε, ή να σας ξυπνά πολύ νωρίς και να μην μπορείτε να συνεχίσετε ξανά τον ύπνο σας. Μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι όταν ξυπνάτε. Η αϋπνία μπορεί να μειώσει όχι μόνο το ενεργειακό επίπεδο και τη διάθεσή σας, αλλά να επιρεάσει και την υγεία, την απόδοση της εργασίας και την ποιότητα ζωής.
Το πόσος ύπνος είναι αρκετός ποικίλλει από άτομο σε άτομο, αλλά οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται επτά έως οκτώ ώρες τη νύχτα.
Κατά περιόδους, πολλοί ενήλικες αντιμετωπίζουν βραχυπρόθεσμη (οξεία) αϋπνία, η οποία διαρκεί ημέρες ή εβδομάδες. Συνήθως είναι αποτέλεσμα άγχους ή ψυχολογικής κατάστασης. Αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν μακροχρόνια αϋπνία που διαρκεί για ένα μήνα ή περισσότερο. Η αϋπνία μπορεί να είναι το κύριο πρόβλημα ή μπορεί να σχετίζεται με άλλες ιατρικές καταστάσεις ή φάρμακα.
 
Τα συμπτώματα της αϋπνίας μπορεί να περιλαμβάνουν:
  • Δυσκολία στον ύπνο τη νύχτα
  • Ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • Ξύπνημα πολύ νωρίς
  • Δεν νιώθετε ξεκούραση μετά από το βραδινό ύπνο
  • Κούραση ή υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • Ευερεθιστότητα, κατάθλιψη ή άγχος
  • Δυσκολία στην προσοχή, εστίαση σε εργασίες ή απομνημόνευση
  • Συνεχιζόμενη ανησυχία κατά τη διάρκεια του ύπνου
Η ρεφλεξολογία έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην αϋπνία καθώς μειώνει αισθητά το φαινόμενο και εμφανίζεται με την πάροδο του χρόνου σπανιότερα. Στην εικόνα έχουμε έναν χάρτη ρεφλεξολογίας που μπορείτε να ακολουθήσετε. Οι κινήσεις πρέπει να γίνονται και στα δύο πέλματα στην πελματιαία πλευρά των πελμάτων. Μέγιστη διάρκεια στο σημείο δουλεύουμε 1 λεπτό για 5-6 επαναλήψεις. Η συνεδρία μπορεί να γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα. Σημαντικός παράγοντας είναι η διατροφή και ο τρόπος ζωής. (η εικόνα αφορά χρήση της ρεφλεξολογίας στο σπίτι και όχι ρεφλεξολογικό πρωτόκολλο)

Πληροφορίες για επαγγελματική συνεδρία ρεφλεξολογίας θα βρείτε 
ΕΔΩΕίμαστε στην διάθεση σας να δημιουργήσει η ομάδα των δασκάλων της σχολής ρεφλεξολογίας, χάρτη για συγκεκριμένες ατομικές παθήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας στο messenger της σελίδας Reflexologia.gr στο Facebook. Πατήστε ΕΔΩ
Ρεφλεξολόγος - Εισηγητής
στην Σχολή 
www.reflexologia.gr
https://www.facebook.com/christos.theodosiadis.3
Σεμινάρια – Εκπαίδευση
Σεμινάριο Deep Tissue Massage
18/03/2023 16:00-21:00
  
Άρθρα
« Επιστροφή