2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία και σπονδυλική στήλη
 Στην ρεφλεξολογία σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η σπονδυλική στήλη. Σε κάθε συνεδρία ρεφλεξολογίας ο επαγγελματίας ρεφλεξολόγος εστιάζει στην σπονδυλική στήλη καθώς πέρα από την λειτουργία της, μέσα από αυτή περνούν όλα τα νεύρα που καταλήγουν σε όλο το σώμα.

Στη Σχολή δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα που θα βρούμε τα αντανακλαστικά σημεία, πως θα αναγνωρίσουμε τα τμήματα της καθώς και πως θα ενεργήσουμε έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ας την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα:

Σπονδυλική στήλη, κοινώς ραχοκοκαλιά, ονομάζεται το συνολικό ανάπτυγμα των σπονδύλων, που αρθρώνονται εν σειρά μεταξύ τους, και από την ύπαρξη της οποίας χαρακτηρίζονται τα σπονδυλωτά.

Η σπονδυλική στήλη κρατά το κεφάλι, τους ώμους και τον κορμό, υποστηρίζει την όρθια στάση και εξασφαλίζει ελαστικότητα για την κάμψη, έκταση καθώς και στρέψη του κορμού. Τέλος προστατεύει τον νωτιαίο μυελό από όπου ξεκινούν τα νεύρα που μοιράζονται στο σώμα και τα άκρα.

Η σπονδυλική στήλη χωρίζετε σε τμήματα που τα ονομάζουμε μοίρες:

Αυχενική μοίρα ή αυχένας (γράφεται και Α.Μ.Σ.Σ. δηλ. αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης) από τη βάση του κεφαλιού μέχρι τον προέχοντα σπόνδυλο δηλ. το οστό που ψηλαφάμε στο πίσω μέρος του λαιμού όταν σκύβουμε το κεφάλι μας. Περιλαμβάνει 7 σπονδύλους.

Θωρακική μοίρα (γράφεται και Θ.Μ.Σ.Σ. δηλ. θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης) από τον προέχοντα σπόνδυλο μέχρι την αρχή της μέσης. Περιλαμβάνει 12 σπονδύλους.

Οσφυϊκή μοίρα ή μέση (γράφεται και Ο.Μ.Σ.Σ. δηλ. οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης) από το τέλος της θωρακικής μοίρας μέχρι την αρχή του ιερού οστού. Περιλαμβάνει 5 σπονδύλους.

Ιερή μοίρα. Περιλαμβάνει 5 σπονδύλους ενωμένους μεταξύ τους, που αποτελούν το ιερό οστό.

Κοκκυγική μοίρα. Περιλαμβάνει 4 πολύ μικρούς σπονδύλους, ενωμένους μεταξύ τους, που αποτελούν τον κόκκυγα.

Σεμινάρια – ΕκπαίδευσηΣεμινάριο Deep Tissue Massage
16/12/2023 10:00 - 15:00
 
 
Άρθρα
« Επιστροφή