2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία και πόνος στην μέση
 Κάποιες από τις συνηθέστερες δυσλειτουργίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο ρεφλεξολόγος είναι οι πόνοι του σκελετικού ή μυϊκού συστήματος. Συνήθως αφορούν πόνους στην περιοχή της μέσης, του αυχένα, του ώμου, του αγκώνα και του γονάτου. Υπάρχουν φορές μπορεί να είναι συνδυαστικά σε περισσότερες περιοχές όπως  στον αυχένα-μέση.

Ο ρεφλεξολόγος θα το αναγνωρίσει σαν συστοιχία και θα πράξει ανάλογα έτσι ώστε να έχει αποτελέσματα και στις δύο περιοχές. Στις εναλλακτικές θεραπείες πέρα από το προφανές, πόνος στην μέση που ουσιαστικά είναι αποτέλεσμα, προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε το αίτιο. Δηλαδή από που ξεκινά η δυσλειτουργία και επηρεάζει-εκδηλώνεται ως πόνος στην μέση.

Από την στιγμή που εντοπιστούν (ρωτώντας για το ιστορικό, αναγνωρίζοντας ενδείξεις στα πέλματα αλλά και ψηλαφίζοντας τα αντανακλαστικά σημεία) οι πρωταρχικές δυσλειτουργίες ενεργούμε ασκώντας ρεφλεξολογικούς χειρισμούς στα επίμαχα σημεία.

Για τον πόνο στην μέση αλλά και γενικά στις μυο-σκελετικές παθήσεις η ρεφλεξολογία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Σημαντικός παράγοντας είναι η χρονιότητα, ο τρόπος ζωής αλλά και ο παράγοντας άνθρωπος.

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή