2316 016 726        Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 10:00-14:00 & 17:00-21:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία και πεπτικό σύστημα
 Η ρεφλεξολογία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο πεπτικό σύστημα καθώς ο άνθρωπος για να διατηρηθεί η ζωή, να εξασφαλιστούν δηλαδή οι δομές και οι λειτουργίες της, χρειάζεται ενέργεια. Πέρα από το οξυγόνο που είναι βασικό ο άνθρωπος εξασφαλίζει την απαραίτητη γι’ αυτόν ενέργεια με τη διάσπαση των θρεπτικών ουσιών που βρίσκονται στις τροφές. Οι θρεπτικές ουσίες που παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό είναι οι υδατάνθρακες και τα λίπη και οι πρωτεΐνες.

Με την ευρύτερη έννοια βέβαια ως θρεπτικές ουσίες χαρακτηρίζονται και άλλες, που, παρά το ότι δεν παρέχουν ενέργεια, είναι απαραίτητες για την πραγματοποίηση διάφορων λειτουργιών του οργανισμού.
Σ’ αυτές περιλαμβάνονται το νερό, οι βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα – ιόντα. Οι θρεπτικές ουσίες εισέρχονται στον οργανισμό μέσω του πεπτικού συστήματος, όπου και υφίστανται την απαραίτητη κατεργασία, ώστε να μπορούν να απορροφηθούν. Η κατεργασία αυτή λέγεται πέψη. Η απορρόφηση των προϊόντων της πέψης των θρεπτικών ουσιών, του νερού, των βιταμινών και των ανόργανων αλάτων επιτελείται επίσης στο πεπτικό σύστημα.

Η ρεφλεξολογία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε παθήσεις του πεπτικού σωλήνα όπως:
Δυσκοιλιότητα
Διάρροια
Αιμορροϊδες
Γαστρίτιδα-Έλκος
Πονόδοντος
Τυμπανισμός
Διαφραγματοκήλη
Κολίτιδα
Σκωληκοειδίτιδα
Χολολιθίαση
Ηπατίτιδα
Υπογλυκαιμία
Λόξιγκας
Οισοφαγίτιδα
Ίκτερος

Στα μαθήματα της Σχολής Επαγγελματικής Ρεφλεξολογίας θα δείξουμε όλες τις ρεφλεξολογικές τεχνικές για την εξισορρόπηση του πεπτικού συστήματος.

Σεμινάρια – Εκπαίδευση
 
Άρθρα
« Επιστροφή