2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία και πεπτικά προβλήματα
 Το πεπτικό σύστημα αποτελείται από έναν αριθμό οργάνων που είναι υπεύθυνα για τη διάσπαση της τροφής ώστε να χρησιμοποηθεί από το σώμα. Το έντερο θεωρείται πλέον ως ο «δεύτερος εγκέφαλος» του σώματος. Ωστόσο, η διατροφή, ο τρόπος ζωής, το στρες, οι ασθένειες και η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να οδηγήσουν σε πεπτικά προβλήματα. Στην πραγματικότητα, το 40% των ανθρώπων ταλαιπωρούνται από προβλήματα όπως φούσκωμα, διάρροια, δυσκοιλιότητα, κοιλιακό άλγος, δυσπεψία και καούρα.

Το αυτόνομο νευρικό σύστημα του σώματος (συμπαθητικό και παρασυμπαθητικό) είναι υπεύθυνο για την ενεργοποίηση και την απενεργοποίηση της αντίδρασης του σώματός μας στο στρες, όπως ο γρήγορος καρδιακός ρυθμός και η αναπνοή, που παρατηρούμε σε περιόδους αυξημένου στρες. Αυτά τα συστήματα είναι επίσης υπεύθυνα για τη διαδικασία της πέψης, η οποία σε στρεσογόνες καταστάσεις προκαλεί συμπτώματα όπως αίσθημα βάρους στο στομάχι ή διάρροια και δυσκοιλιότητα. Με την πάροδο του χρόνου το στρες μπορεί επίσης να επιτρέψει στα καταστροφικά βακτήρια να πολλαπλασιαστούν και να επηρεάσουν δυσμενώς τη λειτουργία του εντέρου οδηγώντας σε περαιτέρω ασθένεια.
 
Η Ρεφλεξολογία είναι μια φυσική, μη επεμβατική ολιστική θεραπεία όπου εφαρμόζεται ήπια πίεση σε περιοχές των ποδιών (ή των χεριών). Σύμφωνα με τη θεωρία της, τα πόδια/χέρια χαρτογραφούν μέρη του σώματος και μέσω της διέγερσης αυτών των διαφορετικών αντανακλαστικών περιοχών μπορούν να μειωθούν οι επιπτώσεις του στρες στα όργανα, στα συστήματα του σώματος και στο άτομο συνολικά. 
 
Με βάση τα στοιχεία για το στρες και τη λειτουργία του εντέρου, η ρεφλεξολογία είναι ιδανική για να βοηθήσει πελάτες με πεπτικά προβλήματα. Η ρεφλεξολογία βοηθά τις παρασυμπαθητικές αποκρίσεις του σώματος στο στρές  ανακουφίζοντας από το άγχος, βοηθώντας στον ύπνο και προάγοντας την ισορροπία και την επούλωση. 
Μπορεί επίσης να βοηθήσει την περισταλτικότητα του εντέρου και επομένως να διορθώσει τη λειτουργία του. Πολλοί πελάτες παρατηρούν πόσο συχνά γουργουρίζει το στομάχι τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
Το αντανακλαστικό του πνευμονογαστρικού νεύρου είναι σημαντικό συστατικό πολλών θεραπειών ρεφλεξολογίας. Η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου (το οποίο μιμείται τα σήματα από το έντερο στον εγκέφαλο) όχι μόνο έχει βρεθεί ότι βελτιώνει τη μνήμη και τη μάθηση, αλλά έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για την επιληψία, την κατάθλιψη και μπορεί κάλλιστα να είναι χρήσιμη για άλλες καταστάσεις από ημικρανία έως εμβοές σε Αλτσχάιμερ). Η ρεφλεξολογία δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θεραπεύει τέτοιες καταστάσεις, μπορεί όμως να υποστηρίξει άτομα που πάσχουν απο αυτές βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους. Η διέγερση των νευρικών οδών προς τα πεπτικά όργανα μέσω της εργασίας με αντανακλαστικά της σπονδυλικής στήλης είναι επίσης χρήσιμη σε ασθενείς με πεπτικά προβλήματα.

Οι νέες έρευνες και οι εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα δείχνουν πόσο σημαντικό είναι πραγματικά το πεπτικό μας σύστημα για τη γενική μας υγεία. Αξίζει να εξετάσετε ποια βήματα μπορείτε να κάνετε για να το υποστηρίξετε, είτε αυτό είναι η αύξηση της ποικιλίας των τροφών που τρώτε για να ενθαρρύνετε την ποικιλομορφία στη μικροχλωρίδα ή τη μείωση των επιπέδων άγχους σας. Το μήνυμα είναι σαφές, φροντίστε το έντερό σας και θα σας βοηθήσει να φροντίσετε!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη ρεφλεξολογία εδώ: bit.ly/3Il1uzv
 
Σεμινάρια – Εκπαίδευση


Σεμινάριο Deep Tissue Massage
16/12/2023 10:00 - 15:00
  
Άρθρα
« Επιστροφή